*

 

Politi og retsvæsen

Sigtelse: Ven til tre drabsofre prøveskød pistol

Københavns Politi har sigtet i alt 17 personer i en sag om besiddelse af tre pistoler og en riffel.

Venner og bekendte til tre unge mænd, der i november blev likvideret i en lejlighed på Frederiksberg, har tilsyneladende været indstillet på at gengælde forbrydelsen.

En 23-årig mand beskyldes i hvert fald for at have prøveskydt en pistol i tiden efter drabene.

Det fremgår af en sigtelse, som specialanklager Jakob Buch-Jepsen torsdag formiddag har præsenteret i et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg.

Af sigtelsen mod den 23-årige fremgår det, at han 6. januar 2016 sammen med en gruppe andre mænd var i besiddelse af en skarpladt pistol med syv patroner.

På et tidspunkt om aftenen affyrede den sigtede våbnet et sted i Rødovre, påstås det.

I alt er 17 personer med relationer til de tre mænd, der 11. november 2015 blev fundet dræbt i en lejlighed på Christian Paulsens Vej, blevet sigtet i sagen.

Ved torsdagens grundlovsforhør valgte en dommer at varetægtsfængsle den 23-årige mand frem til 8. marts. Dermed er i alt 14 af de 17 personer blevet fængslet i sagen, der handler om besiddelse af tre pistoler og en riffel.

Sagen er dog mere opsigtsvækkende end som så. I forbindelse med en stor anholdelsesaktion i januar udtalte politiet nemlig, at man mener, at våbnene skulle bruges til at hævne det tredobbelte drab.

Drabene på de tre mænd på 19, 23 og 24 år havde karakter af en decideret likvidering. Obduktionen viste, at de tre mænd formentlig lå og sov, da de blev skudt og dræbt.

Politiets efterforskning har vist, at de tre tilhørte en mindre gruppe, som tilsyneladende havde en del fjender.

Det er også tidligere kommet frem, at de tre havde relationer til det københavnske rocker- og bandemiljø. Politiet mener, at motivet til drabene bunder i dette fjendskab.

Politiet har endnu ikke anholdt eller sigtet nogen for det tredobbelte drab.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

DF-ordfører: Alt og alle kan ikke være danske

Martin Henriksen, udlændingeordfører (DF)
Dybest set handler det om at udvise velvilje, respekt og åbenhed over for det land, man har slået sig ned i.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Biler
Hvem siger, at en familiebus skal være småtrist i designet?
Renault Scenic var en revolution for 20 år siden. I fjerde generation handler det mest om forførende former og rolig videreudvikling af MPV’en som biltype. 
Se flere
Bolig
Ny trend: Mormorsyssel på vej tilbage i moderne og humoristisk udgave
De traditionelle blomstermønstre er passé og erstattes af moderne design med et tvist af humor. Og færdige broderikit og kurser i korssting går som varmt brød, viser tendensen. 
Se flere
Hvem siger, at en familiebus skal være småtrist i designet?
Renault Scenic var en revolution for 20 år siden. I fjerde generation handler det mest om forførende former og rolig videreudvikling af MPV’en som biltype. 
Se flere
JP Aarhus mener: Det skal bygges væk ...
Det synes, som om Aarhus Kommune, Brabrand Boligforening og A. Enggaard A/S har fundet nøglen til positiv udvikling i Gellerup i reklamesloganet ”Det skal bygges væk”. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her