*

Politi og retsvæsen

Mindst 19 børn er blevet handlet til Danmark siden 2009

Myndighederne kender kun lidt til de kyniske bagmænd, der handler med udenlandske børn.

Kyniske menneskehandlere udnytter børn i Danmark til prostitution og lommetyveri.

Nye tal fra Center mod Menneskehandel under Socialstyrelsen viser, at man siden 2009 har registreret 19 mindreårige, der er handlet til Danmark. Sidste år fandt man fem drenge og en pige og i 2014 en dreng på 12 år.

Ni handlede børn er blevet udnyttet til kriminalitet, tre tvunget til at gøre rent eller arbejde i restaurant, og syv blev tvunget til at sælge sex.

Det skriver metroXpress.

- Handlede børn er, i forhold til de voksne, nemmere at lokke og bedrage. Nogle er sårbare og har måske også været gadebørn i hjemlandet. De kan også være loyale og afhængige af deres udnytter og er derfor svære at få til at fortælle, hvad de har været udsat for, siger konsulent Hanne Mainz fra Center for Menneskehandel til metroXpress.

Bagmændene kender man kun lidt til, ud over at et dansk par blev dømt for at handle en 17-årig pige fra Slovakiet til prostitution.

Flest kommer fra Nigeria, Rumænien og Marokko. Center mod Menneskehandel støder på børnene efter henvendelser fra især Røde Kors' asylafdeling og politiet.

- Flere har rejst alene i mange lande, ofte over længere tid, og det kan være et tegn på, at der kan være noget galt. Det er ikke ret mange udsatte, fattige 15-17-årige, der har penge til at rejse fra land til land, siger hun til metroXpress.

Når de handlede børn er fundet, forbereder man en hjemsendelse ofte i samarbejde med en social organisation i hjemlandet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her