*

Politi og retsvæsen

Mindst 19 børn er blevet handlet til Danmark siden 2009

Myndighederne kender kun lidt til de kyniske bagmænd, der handler med udenlandske børn.

Kyniske menneskehandlere udnytter børn i Danmark til prostitution og lommetyveri.

Nye tal fra Center mod Menneskehandel under Socialstyrelsen viser, at man siden 2009 har registreret 19 mindreårige, der er handlet til Danmark. Sidste år fandt man fem drenge og en pige og i 2014 en dreng på 12 år.

Ni handlede børn er blevet udnyttet til kriminalitet, tre tvunget til at gøre rent eller arbejde i restaurant, og syv blev tvunget til at sælge sex.

Det skriver metroXpress.

- Handlede børn er, i forhold til de voksne, nemmere at lokke og bedrage. Nogle er sårbare og har måske også været gadebørn i hjemlandet. De kan også være loyale og afhængige af deres udnytter og er derfor svære at få til at fortælle, hvad de har været udsat for, siger konsulent Hanne Mainz fra Center for Menneskehandel til metroXpress.

Bagmændene kender man kun lidt til, ud over at et dansk par blev dømt for at handle en 17-årig pige fra Slovakiet til prostitution.

Flest kommer fra Nigeria, Rumænien og Marokko. Center mod Menneskehandel støder på børnene efter henvendelser fra især Røde Kors' asylafdeling og politiet.

- Flere har rejst alene i mange lande, ofte over længere tid, og det kan være et tegn på, at der kan være noget galt. Det er ikke ret mange udsatte, fattige 15-17-årige, der har penge til at rejse fra land til land, siger hun til metroXpress.

Når de handlede børn er fundet, forbereder man en hjemsendelse ofte i samarbejde med en social organisation i hjemlandet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Sådan bliver din cykelferie en succes
Hvilken cykel er bedst, og hvad skal jeg egentlig pakke ned i tasken? Få her rådene til, hvordan du forbereder dig på din cykelferie. 
Se flere
Flytning af børnehjertekirurgi kan betyde afskedigelser
Aarhus Universitetshospital mangler 62 mio. kr. efter flytning af børnehjertekirurgi. Konsekvensen bliver en sparerunde, der kan betyde afskedigelser af medarbejdere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her