*

Politi og retsvæsen

62-årig døde efter overfald: To mænd dømt for vold

Selv om offeret døde kort efter, var der ikke tale om vold med døden til følge, da to mænd overfaldt 62-årig.

Et overfald i Nibe i maj sidste år har tirsdag ved Retten i Aalborg kostet to mænd på 32 og 45 år henholdsvis seks og fem måneders fængsel.

Om natten mellem den 29. og 30. maj opsøgte de en 62-årig mand på hans bopæl. De sparkede døren ind og tildelte deres offer nogle slag med flad hånd i ansigtet og et spark i brystet.

Efter overfaldet forsvandt de igen, mens offeret søgte tilflugt hos sin kæreste, hvor han faldt sammen og døde.

Baggrunden for det voldsomme overfald var, at den 62-årige i 2014 blev dømt for i 2008 at have haft anden kønslig omgang end samleje med datteren til en af de dømtes kammerater. Derfor mente de, at han skulle have en lærestreg.

Sagen har været længe undervejs, fordi de pårørende til offeret klagede til Rigsadvokaten over, at de to mænd kun blev tiltalt for almindelig vold. De pårørende mente, at mændene burde tiltales for vold med døden til følge.

Men offeret havde dårligt hjerte, og volden var ikke så grov, at den under normale omstændigheder ville have kostet offeret livet.

Derfor blev de to mænd "kun" tiltalt og altså dømt for almindelig vold.

- Jeg er tilfreds med dommen. Den er i overensstemmelse med praksis, siger sagens anklager, Jette Rubien, til Ritzau.

De to dømte valgte begge at modtage dommen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Slotsferie på sønderjysk: Gram Slot - fra nedslidt ruin til økologisk kraftcenter
Et utal af arrangementer lokker hvert år over 120.000 besøgende forbi Gram Slot i Sønderjylland. Det er muligt at overnatte på slottet, og så kan man også blot stoppe op på forbivejen og klappe dyrene i minizooen. 
Se flere
Bolig
Energirenover og få bedre livskvalitet i hjemmet
Flere og flere danskere energirenoverer deres hjem. Den største motivationsfaktor er at spare penge på opvarmning, men den rigtige gevinst ligger i øget livskvalitet, mener eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her