*

Politi og retsvæsen

Politi vil stoppe plyndringer med butiksbesøg

Københavns Politi besøger plyndringsplaget Netto i Nordvest-kvarteret for at "stoppe uacceptabel adfærd".

Københavns Politi vil mandag aflægge en række lokale butikker i Nordvest et besøg for at forklare dem, hvordan de skal forholde sig, hvis langfingrede unge fra en særlig gruppe igen udviser uacceptabel adfærd.

- Vi vil gerne forklare, hvordan de skal reagere, hvis de bliver udsat for det igen, forklarer politiinspektør Tom Struve til Ritzau.

Det inkluderer blandt andet en tættere dialog med lokalpolitiet.

- Og hvis nogen har hørt eller set noget, så tager vi også det med, siger politiinspektøren.

For det er endnu ikke lykkedes Københavns Politi at pågribe den gruppe af unge, der plyndrer og hærger flere butikker i området.

Især Netto på Frederikssundsvej har været ramt af ugentlige plyndringer af gruppen, der angiveligt går ind i butikken ved højlys dag og stjæler for tusindvis af kroner.

Det har fået butikkens souschef til at rette direkte henvendelse til justitsminister Søren Pind (V) for at få politiet til at gribe ind.

- Jeg skriver til dig i afmagt, da jeg cirka en gang om ugen er udsat for grove butikstyverier fra unge mennesker. Når dette bliver anmeldt, og det gør det hver gang, lader det desværre ikke til, at politiet har ressourcer til at gøre noget ved sagen, står der i brevet til ministeren, der blev sendt i sidste uge.

Politiet forklarer dog, at de arbejder hårdt på sagen.

- Jeg ved godt, at det fremstår i pressen som om, vi slet ikke har været derude, men det er ikke helt fakta, siger Tom Struve.

Han forklarer dog, at han nu vil intensivere patruljeringen, indtil gruppen bliver fanget.

- Jeg tror, det handler om, at de (butiksindehaverne, red.) føler sig utrygge. Men hvis de har den opfattelse, at politiet ikke kommer, når man ringer, så kan jeg da godt forstå, at de reagerer på den her måde, siger han og fortsætter:

- Man kan altid diskutere, om det, vi har gjort, er tilstrækkeligt. Det, vi har iværksat tidligere, har ikke været nok til at dæmme op for det. Derfor intensiverer vi vores indsats derude nu, siger han.

Politiet modtog i fredags noget videomateriale, som man nu er i gang med at gennemgå. Tom Struve forklarer dog, at der er tale om store mængder data, der skal kigges gennem.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Få plads med skrå reoler
Boligredaktøren udvælger hver uge et antal aktuelle historier og nyheder fra boglig- og designbranchen. 
Se flere
Test: Samsungs Galaxy A5 (2017) - en sejlivet mobil
Samsungs Galaxy A5 (2017) fungerer godt, er pæn at se på og holder længe på en optankning. Prisen må Samsung dog godt se på igen. 
Se flere
Undgå vintertrætte fødder med få simple råd
Varmt fodtøj i den kolde tid kan være hårdt for fødderne. Derfor er det vigtigt, at du plejer dem grundigt for at undgå tør og sprækket hud. 
Se flere
Viden
Havets græsplæner renser vandet og redder korallerne
Havgræs gør mennesket mange tjenester, og nu viser det sig, at græsset også er i stand til at fjerne farlige bakterier fra havvandet. Det kan komme både koraller, dyr og mennesker til gode. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her