*

Politi og retsvæsen

Hashdømte fra Christiania skal i Højesteret

Ti personer, der blev anholdt i den største aktion mod organiseret hashhandel, får nu deres sag for Højesteret

Den hidtil største sag om organiseret hashhandel - hvis man ser på antallet af involverede - er nu på vej til landets øverste domstol.

Endnu inden landsretten har taget stilling til de fleste af sagerne, har de første ti dømte fået Procesbevillingsnævnets tilladelse til at få sagen prøvet ved Højesteret. Det skriver nævnet i en pressemeddelelse på domstol.dk.

De syv mænd og tre kvinder blev i december idømt fængselsstraffe på mellem 1 år og 9 måneder og 2 år og 9 måneder, da Østre Landsret tog stilling til sagen.

I forbindelse med politiets operation "Nordlys", der var rettet mod den organiserede hashhandel på Christiania, blev flere end 80 personer anholdt

Anholdelsesaktionen i marts 2014 er den hidtil største af sin slags herhjemme. Aldrig tidligere har politiet anholdt så mange på baggrund af efterforskning. Kun ved masseanholdelsesaktioner efter for eksempel demonstrationer er flere blevet anholdt.

Anholdelserne skete, efter at politiet i månedsvis systematisk havde overvåget salget fra hashboderne. Blandt andet ved brug af politifolk, som havde arbejdet under dække.

De mange anholdelser mundede ud i, at 76 personer sidste forår blev dømt i byretten, hvor komplekset blev delt op i seks forskellige retssager. Også det er rekord i en sag af den kaliber.

Langt de fleste valgte at anke deres domme til Østre Landsret, som altså i december dømte de første ti for salg af mellem 100 og 214 kilo hash. Det er dem, som nu har fået lov til at gå videre til Højesteret.

De dømte mente, at de kun kunne dømmes for den mængde hash, som politi og anklagemyndigheden kunne bevise, at hver enkelt havde solgt.

Landsretten fandt dem dog skyldige i at have solgt den mængde, som blev solgt fra den bod, de var tilknyttet, uanset om de var til stede ved de enkelte handler eller ej.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Top 10: Her er de dyreste liebhaver-sommerhuse på Danmarks guldkyst
Mellem Tisvildeleje og Hornbæk i Nordsjælland ligger landets suverænt dyreste sommerhuse. Er du klar til at smide et stort millionbeløb efter en nyt sommerresidens, er der her garanti for ren liebhaver-luksus. 
Se flere
I erindringslejligheden kan et liv ændre sig ved synet af en tæppebanker
I februar modtog museumslærer ved Den Gamle By Henning Lindberg en pris for sit og museets erindringsforløb for mennesker med demens. Erindringslejligheden besøges hvert år af 1.500 demente - blandt dem er Eigil, Asta og Ellen, som du kan møde her. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her