*

Politi og retsvæsen

Boligspekulant i fængsel for at snyde kreditorer

Kristian Kongstad Holm har ifølge Retten i Lynbgy begået forbrydelser for i alt 17 millioner kroner.

Tre og et halvt år kan ejendomsspekulanten Kristian Kongstad Holm nu se frem til at skulle afsone i et dansk fængsel.

Retten i Lyngby fandt ham torsdag skyldig i at have snydt en række kreditorer for millioner af kroner i forbindelse med en konkurs i et af hans selskaber.

- Han har begået forbrydelser for omkring 17 millioner kroner, sagde dommer Ulrik Finn Jørgensen om den dømte, der i modsætning til sagens andre to tiltalte ikke selv var til stede i retten.

Rent faktisk ved anklagemyndigheden ikke, hvor i verden han opholder sig.

Domsmandsretten fandt det blandt andet bevist, at Kristian Kongstad Holm i forbindelse med konkursbegæringen i selskabet Holm Estate 4 ApS, som han selv var direktør for, i 2010 snød sine kreditorer for cirka 12 millioner kroner ved salget af en ejendom.

Sammen med en anden boligspekulant og advokat blev han derimod frifundet for at have snydt kreditorerne for 7,7 millioner kroner i et andet af sagens hovedforhold.

Advokat Per Torsten Edrén, der er tidligere konservativ viceborgmester i Farum Kommune under Peter Brixtofte, slap med en betinget dom på 60 dages fængsel for at have instrueret Kristian Kongstad Holm i at afgive falsk forklaring i fogedretten.

Retten gjorde dommen betinget på grund af hans alder. Advokaten er 70 år.

Han slipper også for at få frataget retten til at virke som advokat.

Per Edrén var ellers på linje med de to boligspekulanter blandt andet også tiltalt for groft skyldnersvig ved ifølge anklagemyndigheden at have forsøgt at snyde kreditorerne for 7,7 millioner kroner forbindelse med udlejning af en række ejendomme.

De tre mænd var tiltalt for at tilbagedatere lejeaftaler og for at forsøge at forhindre salg af en række ejendomme, hvis indtægter skulle indgå i konkursboet, ved at indføre lave huslejer og huslejefrihed i adskillige måneder.

Ved sagens begyndelse havde anklagemyndigheden opgjort det beløb til 82 millioner kroner, men det blev altså under retssagen barberet ned til 7,7 millioner.

Alle tre tiltalte blev frikendt for dette forhold.

Specialanklager Thomas Raaberg-Møller ser det ikke dette som et nederlag for anklagemyndigheden, at der skete frifindelse i et af sagens helt centrale punkter:

- Vi vinder og taber ikke sager.

- Da vi rejste tiltale var vi klar over, at det var et vanskeligt forhold på grund af opgørelsen af værdien af ejendommene, siger han til Ritzau.

Den anden boligspekulant, en 42-årig mand, blev idømt en betinget fængselsdom på ni måneders fængsel med en prøvetid på to år for mandatsvig. Derudover skal han aftjene 150 timers samfundstjeneste.

Alle tre mænd har under sagen nægtet sig skyldige. De to tiltalte, der torsdag var til stede i retten, har valgt at overveje, om de vil anke dommene til landsretten.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Fotograf afslører verdens farligste skolevej

Kinesiske landsbybørn kravler på stiger og klippesider for at komme i skole. Obama kom, så og sagde ikke undskyld i Hiroshima. Regeringen beroliger: Økonomien har det fint. Amerikanske soldater hjælper i offensiv mod IS i Syrien.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Sådan bliver din cykelferie en succes
Hvilken cykel er bedst, og hvad skal jeg egentlig pakke ned i tasken? Få her rådene til, hvordan du forbereder dig på din cykelferie. 
Se flere
Flytning af børnehjertekirurgi kan betyde afskedigelser
Aarhus Universitetshospital mangler 62 mio. kr. efter flytning af børnehjertekirurgi. Konsekvensen bliver en sparerunde, der kan betyde afskedigelser af medarbejdere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her