*

Politi og retsvæsen

Politiet: Vores 9-mm-pistoler er gode nok

Det er polititaktik - ikke våbenstørrelse - der er afgørende for, om politiet løser opgaver tilfredsstillende.

Den 9-mm-tjenestepistol, politiet er udstyret med i dag, er tilstrækkelig.

Det siger politiinspektør ved Rigspolitiet Michael Engell Olsen.

Han er formand for en arbejdsgruppe, som blev nedsat efter skudattentatet i København 14. og 15. februar. Arbejdsgruppen har taget stilling til politiets våben, ammunition og sikkerhedsudstyr.

TV2 har beskrevet, hvordan flere af de skud, som blev affyret mod gerningsmanden til skudattentatet i København 14. februar, angiveligt ikke kunne gå igennem kulturhuset Krudttøndens tykke ruder.

- Sommetider kan man gennemskyde en rude, og sommetider kan man ikke. Det kommer an på, hvilken vinkel man står i, og om kuglen eller projektilet preller af, siger han til Ritzau.

- Vores tjenestepistoler kan løse de opgaver, vi står overfor. Det hele handler om polititaktik og om at give folk den rette uddannelse, tilføjer han.

Derfor nævnte Løkke kun den ene terrordræbte

Efter erfaringerne fra terrorangrebet i København har både politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) skullet stramme op på en række punkter og procedurer.

Rigspolitiet sendte en række anbefalinger til Justitsministeriet, der blandt andet omfatter forbedret ammunition og en ny skydeuddannelse for betjente.

Og selv om Michael Engell Olsen ikke mener, der er behov for kraftigere våben, har han og resten af arbejdsgruppen under Rigspolitiet således anbefalet, at ammunitionen til både politiets almindelige tjenestepistoler og maskinpistoler bliver opgraderet.

- Politiet skal klare sig i et bredt spænd mellem opgaver, og der er måder at opgradere våben på, som kan løse flere forskellige opgaver, siger han.

Han vil dog ikke gå i nærmere detaljer:

- Udgangspunktet er stadig, at taktikken er meget mere afgørende end selve udstyret.

Politiforbundet bakker op om Rigspolitiets arbejdsgruppes arbejde.

- Vi er trygge ved, at Rigspolitiet har nedsat arbejdsgrupper, der skal se nærmere på alt fra politiets sikkerhedsudstyr og ammunition til uddannelse og våben, siger næstformand Claus Hartmann i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Og vi er trygge ved, at de eksperter, der er trukket ind, finder den ammunition, der tjener dansk politi bedst.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Aarhus OPDATERET KL. 22:23

Det sagde bang, og så var vi kulturhovedstad

Nu er det sket: Rådhustårnet strålede i et stort lysshow, og gaderne rungede af musikalske indslag, da åbningsshowet gennem byens gader lørdag aften skød kulturhovedstadsåret i gang for hele byen.
Annonce
Annonce
Indland

Fremtidssikring: Den skæve boligskat består

Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mente, at forskellig skat for ens huse var »for dårligt«, så vil en skatterabat i overgangen til et nyt vurderingssystem fastholde den forskel. Det viser et regeringsnotat.
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her