*

Politi og retsvæsen

Mogens Camre om dom for racisme: Fuldkommen urimeligt

Tidligere folketingsmedlem er dømt for at drage paralleller mellem muslimer og Hitler.

Mogens Camre kalder dommen for fuldkommen urimelig. Foto: Carsten Lauridsen/Polfoto

Mogens Camre (DF) er mandag blevet dømt for racisme på grund af ytringer om muslimer og Hitler, som han i sommeren 2014 fremsatte på Twitter.

Det er fuldstændig urimeligt, mener det tidligere folketings- og europaparlamentsmedlem.

- Man siger, at sandheden er forbudt, hvis man ikke udtaler sig på en rent akademisk måde, så der ikke er noget, der kan misforstås, siger Camre til Ritzau.

Mandagens dom er en stadfæstelse af en afgørelse fra Retten i Glostrup sidste år, hvor Camre, der i dag er medlem af byrådet i Gladsaxe for Dansk Folkeparti, blev idømt 10 dagbøder af hver 800 kroner.

Mogens Camre dømt for racisme i landsret

Landsretten mener, at udtalelserne er egnet til at fostre intolerance og mistillid, og at Mogens Camre opildner til hadforbrydelser over for muslimer. Ifølge retten burde Camre have indset, at hans ytringer på det sociale medie ville nå bredt ud i befolkningen.

- Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen, skrev den snart 80-årige Mogens Camre i sommeren 2014 på Twitter.

Men det er noget vrøvl at påstå, at tweetet omhandler alle muslimer, mener Mogens Camre.

- Hvis jeg nu siger, at danskerne elsker øl, betyder det så, at du elsker øl? Det gør det da ikke, siger han.

- Hvilken behandling fik Hitler? Han blev udsat for en alliance af vestlige magter, som drev ham fra magten, siger Mogens Camre, som mener, at det er nøjagtig det samme, de vestlige lande gør, når de for eksempel bomber i Irak.

- Vi bomber ikke de muslimer, som ikke foretager voldelige handlinger. Vi bomber ikke de fredelige mennesker. Vi bomber dem, som udgør en trussel, siger han.

Personen bag politianmeldelsen af DF-politikeren, Samit Badran, har tidligere sagt, at Mogens Camres kobling mellem muslimerne og Adolf Hitlers folkedrab på jøderne bevirkede, at Badran følte sig truet på sin sikkerhed.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Viden
Efter 10 års forskning: Læger vil opklare vuggedødens mysterium
Danske forskere har udviklet en metode til at studere blodprøver fra spædbørn. Det kan give et unikt indblik i børnenes risiko for forskellige genetiske sygdomme samt måske give indblik i årsagen til vuggedød. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her