*

 

Politi og retsvæsen

Ansatte på miljøcenter og vognmænd svindlede med affald

Renovationsselskab led milliontab, da ansatte hjalp vognmænd til at svindle med med affaldsindvejning.

Fem mænd i affaldsbranchen har arbejdet sammen om at snyde et lokalt affaldsselskab for millioner af kroner.

Retten i Odense har fredag formiddag idømt de fem mænd straffe på mellem halvandet og tre års fængsel for deres roller i sagen. De dømte overvejer nu, om de vil anke dommen til Østre Landsret.

Ansatte på miljøcentret på Strandløkkevej i Odense fiflede igen og igen med indvejning og registrering af affald. På den måde slap to vognmænd og en indehaver af et nedbrydningsselskab for at betale afgifter.

Svindlen har kostet Renovationsselskabet Odense Renovation A/S et millionbeløb.

Mere end 800 gange er der blevet snydt med registreringerne. Det er blandt andet typen af affald, der er blevet ændret. Nogle typer affald er belagt med væsentligt lavere afgifter end andre, så her har der været penge at hente.

De strengeste straffe blev givet til to ansatte på miljøcentret. Den toneangivende var 58-årige Kim Mikael Rasmussen, som retten har dømt for svindel til et beløb på knap fem en halv million kroner. Det koster ham tre års fængsel.

Den anden ansatte, en 60-årig mand, slipper noget billigere. Han skal i fængsel i et år og ni måneder, fordi han efter rettens vurdering har svindlet for knap to en halv million kroner.

Blandt vognmænd er det almindelig kendt, at man for et beløb på mellem 700 og 1000 kroner har kunnet få de ansatte på miljøcentret til at snyde. Det har Fyens Stiftstidende tidligere skrevet i forbindelse med sin dækning af sagen.

Dog har der i sagen ikke været rejst tiltale efter nogen af straffelovens bestikkelsesbestemmelser, men udelukkende for bestemmelsen om databedrageri.

Ud over de ansatte er den 70-årige indehaver af de to vognmandsfirmaer Lasse Vognmand og Rågelund Vognmandsforretning dømt i sagen. Det samme er den 74-årige indehaver af nedbrydningsfirmaet Odense Nedbrydning ApS.

Begge har fået en straf på halvandet års fængsel. men blandt andet på grund af deres alder er størstedelen af straffen gjort betinget. Hvis de kan holde sig på dydens smalle sti i de næste to år, så skal de kun afsone to måneder af straffen.

Dog er der et krav om, at begge de ældre herrer skal aftjene 200 timers samfundstjeneste.

Den femte tiltale, en 46-årig indehaver af firmael MVL Otterup ApS, har også fået en dom på halvandet års fængsel. Den dom er dog ubetinget. Han skal derfor i udgangspunktet afsone det hele.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Et liv uden sex?

Mange par lever et liv uden sex. Men hvad gør det egentlig ved os, hvis vi aldrig dyrker sex? Og skal man droppe et godt forhold, hvis man ikke kan finde ud af sex-delen?
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Gennemtænkt til mindste detalje: Her er huset, der kun koster 500 kr. i drift om måneden
Byg som Sofie og Peter Thrane-Nielsen, og få et passivhus, hvor varmeregnskab og vedligeholdelseskrav er noget nær nul. Boligen er nu nomineret til IdéPrisen 2016. 
Se flere
»Så kan de også lige se blonden på kjolen – og blondinen selv«
Birthe Kjær er et sikkert hit på festivaler i hele landet og blandt grandprix-fans, der stadig har ”Vi maler byen rød” fra 1989 på deres topti. Nu er hun til Aarhus Festuge, hvor hun vil helt tæt på sit publikum. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her