*

Politi og retsvæsen

Terrornetværk forbindes med momssvindel i Danmark

PET efterforsker en sag om mulig momssvindel med danske firmaer begået af islamistiske terrormistænkte.

En sag om økonomisk fusk med momssvindel i danske virksomheder kan have forbindelse til udenlandske terrornetværk.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) efterforsker i hvert fald ifølge en dokumentar fra DR en sag om økonomisk svindel, hvor udbyttet kan være havnet i mulige terroristers lommer.

- PET kender sagen og har fulgt den nøje, siden Københavns Vestegns Politi indledte efterforskningen for momssvindel, med henblik på at vurdere, om der kan være tale om terrorfinansiering, skriver PET i en mail til DR.

Konkret drejer det sig om tre navngivne mænd med udenlandsk-klingende navne, der alle er mistænkte i en spansk terrorsag, skriver DR.

Men de er samtidig også opført som direktører for danske selskaber, som politiet og Skat mener har snydt statskassen for millioner af kroner.

Metoden, der skulle være anvendt, er den typiske i den slags sager. En række til lejligheden oprettede selskaber handler med hinanden på kryds og tværs af grænser og opnår på den måde momsrefusion.

Senere går virksomhederne konkurs og efterlader en milliongæld til Skat, som oftest ikke har mulighed for at inddrive pengene, fordi de for længst er kanaliseret over i andre selskaber.

To mistænkte sidder fængslet i Spanien og er blandt de seks terrormistænkte. De blev ifølge CNN anholdt af spansk politi i den spanske enklave Melilla i Nordafrika i en koordineret aktion 30. maj 2014.

De er mistænkt for at have rekrutteret 26 personer, som siden er sendt af sted til terrorgrupper i Syrien, Mali og Libyen.

EL kræver samråd i sag om momsfusk med terrortråde

Ifølge spansk politi er den tredje mistænkte i det danske sagskompleks enten død, eller også kæmper han for Islamisk Stat et ukendt sted.

PET vil ikke oplyse, hvor langt man er med efterforskningen i sagen om momssvindlen i Danmark og den mulige terrorforbindelse.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Skatteministeren og skatteordførere: Ombudsmanden vil styrke skatteborgernes retssikkerhed
Karsten Lauritzen, skatteminister (V) | Louise Schack Elholm (V)| Dennis Flydtkjær (DF)| Jesper Petersen (S)| Martin Lidegaard (R)| Brian Mikkelsen (K) | Lisbeth Bech Poulsen (SF)| Merete Riisager (LA)| Rune Lund (EL)| Rene Gade, (Alternativet), skatteordførere
Et nyt skattekontor får mulighed for at behandle klagesager og tage sager op på eget initiativ, ligesom kontoret kan gennemføre generelle undersøgelser af skattemyndighedernes behandling af sager til gavn for borgerne.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Northside mangler frivillige
Jagten på frivillige er sværere i år, oplyser Northside, der mangler 400 frivillige til service- og sikkerhedsopgaver. Festivalen har fortsat partout- og søndagsbilletter til salg. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her