*

Politi og retsvæsen

To anholdt efter uro ved islamkritisk demonstration på Axeltorv

Politiet lagde sig imellem demonstranter og moddemonstranter på Axeltorv, hvor to blev anholdt.

Der var omkring 100 personer, der deltog i den planlagte islamkritiske demonstration, mens omkring 200 moddemonstranter også mødte op. Foto: Anthon Unger

Det lykkedes den islamkritiske organisation For Frihed at afholde taler sent lørdag eftermiddag på Axeltorv i København.

Inden talerne blev holdt, mødte For Frihed dog massiv modstand fra en næsten dobbelt så stor moddemonstration, der gjorde stemningen på stedet særdeles anspændt.

Politiet måtte lægge sig imellem de to demonstrationer, og det førte til flere anholdelser.

- Vi har to anholdte indtil videre, den ene for noget gadeorden, den anden for noget mulig vold, siger pressekoordinator i Københavns Politi, Allan Wadsworth-Hansen, om urolighederne.

Kort før klokken halv fem fik politiet opløst moddemonstrationen, og den planlagte demonstration blev hurtigt afviklet med politiets hjælp.

- Vi gør, hvad vi kan for at sikre, at folk kan få lov at demonstrere, som de nu engang har ret til, siger Allan Wadsworth-Hansen.

Til trods for den anspændte stemning, hvor politiet hævede kniplerne og anholdt to, mener politiet ikke, at situationen har været ude af kontrol.

- Det er gået forholdsvis roligt på trods af "smågnidninger", siger Allan Wadsworth-Hansen.

Der var omkring 100 personer, der deltog i den planlagte islamkritiske demonstration, mens omkring 200 moddemonstranter også mødte op.

Demonstrationen startede omkring klokken 15.00 på Axeltorv, men bevægede sig siden ned ad Vesterbrogade, rundt om Skt. Thomas Allé, tilbage af Gammel Kongevej for så at ende på Axeltorv igen.

Gruppen med den planlagte demonstration gik tidligere under navnet Pegida DK, men har nu skiftet navn til For Frihed.

Ved lørdagens demonstration havde For Frihed inviteret briterne Stephen Lennon, Anne Marie Waters og Paul Weston til at tale.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Viden
Forskere har fundet mulig sammenhæng mellem migræne og slagtilfælde ved operationer
En ny amerikansk journalgennemgang viser, at personer med migræne oftere får slagtilfælde under eller efter en operation. Men det er noget sludder, siger dansk forsker, der mener, at studiet unødigt skræmmer folk med migræne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her