*

Her er bedst at bo
Politi og retsvæsen

PET vil ikke kommentere sag om 15-årig pige

Teenager på Holbæk-egnen er blevet anholdt i sag om mulig anprisning af terror.

I Politiets Efterretningstjeneste ønsker man ikke at kommentere sagen om anholdelsen af en 15-årig pige fra Nordvestsjælland.

Tilsyneladende skal pigen fremstilles for en dommer i Retten i Holbæk klokken 12. På det tidspunkt afholdes et grundlovsforhør, oplyser retten til Ritzau.

Torsdag morgen henviser en talsperson for PET til Midt- og Vestsjællands Politi for oplysninger om pigen.

Her er man torsdag morgen ligeledes tavs.

Ifølge TV2 blev pigen anholdt onsdag eftermiddag, men endnu torsdag klokken 8.30 har Midt- og Vestsjællands Politi end ikke villet bekræfte, at man faktisk har foretaget en anholdelse.

I en officiel version af døgnrapporten udsendt cirka klokken 9.30 hedder det, at der var en undersøgelse i Kundby ved Svinninge.

"Rutinemæssigt var en ambulance og det lokale redningsberedskab tilkaldt til at være standby i forbindelse med politiets undersøgelse på stedet," står der.

I den villa, hvor pigen bor med sin mor, er der angiveligt fundet sprængstoffer.

Hærens ammunitionsryddere blev tilkaldt for at undersøge ejendommen onsdag eftermiddag, og tilsyneladende blev der fjernet ting fra kælderen.

Medie: 15-årig dansk konvertit anholdt for sprængstof

I døgnrapporten noterer politiet, at undersøgelserne i villaen blev afsluttet i løbet af aftenen.

Af "efterforskningsmæssige årsager" kan politiet ikke oplyse yderligere, fremgår det.

Ifølge TV2 forlyder det, at pigen sigtes for blandt andet en bestemmelse i straffeloven om offentligt at billige terror og andre forbrydelser mod staten.

Den slags straffes med bøde eller fængsel, fremgår det af paragraffen.

Pigen skal være konverteret til islam.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Kronik: En venstre uppercut i synet på den kreative klasse

Ole Bjerg, lektor i filosofi og økonomi, Copenhagen Business School
Vi kan til nød klare den kritik, der kommer fra højre og ovenfra, som da Anders Fogh lancerede sit opgør med ”smagsdommeri”.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her