*

Politi og retsvæsen

Tiltalt om skuddrama i Field's: Vi ville bare snakke

Selv om flere mødte op i skudsikker vest og med knive, så ville de bare snakke, siger tiltalt i Filed's-sag.

Det var et forsøg på at løse en konflikt mellem to grupperinger, der tidligere havde været venner, som resulterede i, at to personer blev såret af skud i indkøbscentret Field's på Amager i marts sidste år.

En gruppe på fem og en gruppe på fire personer er tiltalt i sagen om det opsigtsvækkende skuddrama. Skyderiet skete 18. marts midt i centrets åbningstid i p-kælderen.

Forklaringen om konflikten mellem de to grupper, kommer fra en 20-årig tiltalt fra grupperingen på fem personer. Han er den første, der afgiver forklaring i sagen i Københavns Byret tirsdag.

- Min bror ringede og fortalte, at de (gruppen på fire personer, red.) var i Field's, og så blev vi (gruppen på fem personer, red.) enige om, at vi ville tage ud og snakke med dem, fortæller den 20-årige.

Flere fra den 20-åriges gruppe valgte at tage skudsikre veste på, inden de tog i Field's. Desuden medbragte de knive.

I centret tog Femmandsgruppen kontakt til firemandsgruppen på en rulletrappe. Overvågningsbilleder fra stedet viser tydeligt, at et skænderi hurtigt udviklede sig til, at flere fra vidnets gruppe stod og svingede med knive på rulletrappen. Derefter stak de af fra stedet.

- Vi vil bare væk derfra. Vi ved jo godt, at det, vi har lavet, det ikke ser godt ud, og at politiet måske er på vej, fortæller den tiltalte.

Den 20-årige og hans kammerat flygtede til en bil. Ifølge den 20-årige gav kammeraten ham besked på at blive i bilen. Kammeraten, der i øvrigt har erkendt at have skudt, forlod derefter selv bilen. Den 20-årige fulgte efter.

- Jeg siger til ham, at nu skal han lade være med at gøre noget dumt, fortæller den tiltalte tirsdag i retten.

Overvågningsbilleder fra p-kælderen viser, at den tiltalte er meget tæt på episoden på det tidspunkt, hvor skuddene formentlig blev affyret.

Der findes ikke billeder af selve skudepisoden, men overvågningsbillederne viser, at kammeraten kom løbende imod ham med en pistol i hånden.

Ved tirsdagens retsmøde skal flere af de tiltalte afhøres. Alle ni personer fra de to grupper er tiltalt for forsøg på manddrab.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere
Analyse: Godt nyt fra den danske lejr, men Ungarn er ingen ønskemodstander
Danmark kan godt få problemer med de fysisk stærke ungarske spillere. Det er lidt overraskende, at Ungarn lader René Toft spille, lyder det fra JP's udsendte medarbejder Mikkel Hammer-Hansen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her