*

 

Politi og retsvæsen

Nytårsdrab: Mistænkt mand nægter drab og ildspåsættelse

En 47-årig mand, der er sigtet for at have dræbt kvinde i Nr. Vium nær Videbæk nytårsnat vil løslades.

En 47-årig mand, som politiet mistænker for at have dræbt en 54-årig kvinde i Nr. Vium nær Videbæk nytårsnat, nægter sig skyldig.

Da han torsdag var i et langvarigt grundlovsforhør i Retten i Herning, blev han imidlertid varetægtsfængslet i fire uger. Manden kærede kendelsen om fængsling til Vestre Landsret og kræver i stedet at blive løsladt.

Det oplyser politikommissær Jørgen Lauritsen, Midt- og Vestjyllands Politi.

Efter en uges efterforskning anholdt politiet onsdag aften den 47-årige, der kommer fra Herning.

Han er blevet sigtet for at have kvalt kvinden. Hun blev 1. januar fundet død i sit hus efter en brand. Det er politiets vurdering, at manden dræbte kvinden, og at han derefter satte ild til hendes hus.

Ifølge sigtelsen er kvinden blevet kvalt, ved at noget er snøret om hendes hals. Drabet skal være sket nytårsaften mellem klokken godt 17 og midnat.

Grundlovsforhøret torsdag varede over tre timer og foregik for lukkede døre. Derfor er mandens forklaring i retten ikke offentlig.

Politiet har ikke ønsket at løfte sløret for, om den dræbte og den 47-årige mand kender hinanden.

Der er heller ikke oplysninger om, hvilke spor der har bragt den nu fængslede mand i politiets søgelys.

Kviden boede alene i huset på Karlsmosevej 7, der ligger for sig selv omgivet af marker.

Der blev slået alarm om branden få minutter over midnat nytårsaften. Da brandvæsnet ankom, var der ild i hele huset. Da ilden var slukket, stod kun murene tilbage.

Fordi kvindens bil holdt i garagen, opstod der mistanke om, at hun kunne være indebrændt.

Dagen efter blev hendes forkullede lig fundet på brandtomten, og i forbindelse med en obduktion blev det fastslået, at hun ikke var død ved branden, men at hun var blevet dræbt forinden.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Et liv uden sex?

Mange par lever et liv uden sex. Men hvad gør det egentlig ved os, hvis vi aldrig dyrker sex? Og skal man droppe et godt forhold, hvis man ikke kan finde ud af sex-delen?
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Gennemtænkt til mindste detalje: Her er huset, der kun koster 500 kr. i drift om måneden
Byg som Sofie og Peter Thrane-Nielsen, og få et passivhus, hvor varmeregnskab og vedligeholdelseskrav er noget nær nul. Boligen er nu nomineret til IdéPrisen 2016. 
Se flere
»Så kan de også lige se blonden på kjolen – og blondinen selv«
Birthe Kjær er et sikkert hit på festivaler i hele landet og blandt grandprix-fans, der stadig har ”Vi maler byen rød” fra 1989 på deres topti. Nu er hun til Aarhus Festuge, hvor hun vil helt tæt på sit publikum. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her