*

Politi og retsvæsen

Anklager overvejer nye sigtelser mod sygeplejerske

Sagen mod en drabssigtet sygeplejerske kan vokse. Politiet efterforsker endnu et drab og et drabsforsøg.

En opsigtsvækkende sag om en sygeplejerskes påståede drab på patienter i Nykøbing Falster kan muligvis tage endnu en dramatisk drejning.

Den 31-årige kvinde er allerede sigtet for fire drab og et drabsforsøg, men i starten af det nye år ser efterforskerne nærmere på endnu et drab og et drabsforsøg, siger anklager Michael Boolsen.

Allerede inden jul fortalte anklageren, at man efterforskede en patients død. En vævsprøve skulle afklare, om manden var blevet overmedicineret.

Det ville i så falde rette mistanke mod den drabssigtede sygeplejerske, der plejede manden frem til hans død i 2012.

- Jeg kan oplyse, at vi har fået prøven tilbage, siger Michael Boolsen til Ritzau.

Resultatet af prøven ønsker han dog ikke at røbe, da en sådan oplysning efter hans mening bør præsenteres i retten og ikke i pressen.

Af den grund var et planlagt retsmøde tirsdag eftermiddag en kærkommen lejlighed. Men den drabssigtede sygeplejerske er frivilligt gået med til at lade sin varetægtsfængsling forlænge frem til 2. februar.

Dermed forbliver oplysningerne om endnu et muligt drabsforsøg også få.

- Men jeg kan oplyse, at der er fundet spor af Zopiklon i håret på en 85-årig mandlig patient, der var indlagt på sygehuset i Nykøbing Falster i januar 2015, siger Michael Boolsen.

- Det efterforsker vi som et muligt drabsforsøg, tilføjer anklageren.

Det kraftige og afhængighedsskabende sovemiddel Zopiklon er ikke ukendt i sagen mod sygeplejersken. Således er kvinden allerede sigtet for at have udsat sin syvårige datter for fare ved at give hende netop det stof.

Den 31-årige kvinde blev anholdt for over 10 måneder siden efter en nattevagt på det lokale sygehus. Her var tre patienter døde, og en fjerde måtte genoplives.

Hun nægter sig skyldig i alle anklager, men en række dommere i både by- og landsret har måned efter måned vurderet, at beviserne rækker til en fængsling.

Anklagemyndigheden mener, at forbrydelserne er begået med dødelige cocktails af medicin, som hun har sprøjtet ind i patienternes blodbaner.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Fotograf afslører verdens farligste skolevej

Kinesiske landsbybørn kravler på stiger og klippesider for at komme i skole. Obama kom, så og sagde ikke undskyld i Hiroshima. Regeringen beroliger: Økonomien har det fint. Amerikanske soldater hjælper i offensiv mod IS i Syrien.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Sådan bliver din cykelferie en succes
Hvilken cykel er bedst, og hvad skal jeg egentlig pakke ned i tasken? Få her rådene til, hvordan du forbereder dig på din cykelferie. 
Se flere
Stor guide: Er mikrobilerne til 70.000 kr. pengene værd? Tjek det her
Priskrigen raser på mikrobil-markedet. Men de billigste er sjældent det bedste køb. Her er en stor gennemgang af de 14 mest populære modeller - og gode råd til købet. 
Se flere
Flytning af børnehjertekirurgi kan betyde afskedigelser
Aarhus Universitetshospital mangler 62 mio. kr. efter flytning af børnehjertekirurgi. Konsekvensen bliver en sparerunde, der kan betyde afskedigelser af medarbejdere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her