*

 

Politi og retsvæsen

Jungleloven råder i flere ghettoer

Politiet advarer om, at dansk lov er på vej ud af flere ghettoer, der er ved at få deres egne love.

Dansk lov er ved at blive skubbet ud af ghetto-områderne. Foto: Nikolaj Svennevig

Politiet i flere ghettoområder advarer om, at jungleloven om den stærkes ret er ved at skubbe dansk lov ud af områderne. I stadig flere tilfælde ser politiet, at det er dem med flest muskler eller flest penge, der vinder i konflikter om vold, røverier og tyverier – uden om dansk lov og ret.

Eksempelvis truede en gruppe unge indvandrere i august i år en kvinde med kniv til at udlevere omkring 40.000 kr. i boligområdet Gellerup i Århus. Kvinden meldte røveriet til politiet, og derved stod de unge mænd til at kunne få en fængselsstraf på op til seks år ved en dansk domstol.

Men gennem familiemedlemmer lagde gerningsmændene pres på kvinden, så hun trak sagen tilbage, mod at hun fik pengene igen.

Et parallelt retssystem

Den omgåelse af dansk ret medfører, at gerningsmændene slipper for en røveridom. Samtidig skal de have en erstatning på 20.000 kr. fra den danske stat for uberettiget varetægtsfængsling.

Lederen af nærpolitiet i Gellerup, politikommissær Jens Espensen, siger:

»Vi ser i stigende grad et parallelt retssystem, der kører helt uden om danske love og regler. Tingene bliver afgjort af, hvilke familier der er stærkest, og hvem der har flest penge, samt ved trusler og afpresning. Hvis det får lov at fortsætte, får de unge mennesker i disse områder aldrig lært at acceptere og respektere retssystemet i Danmark,« siger Jens Espensen.

Tilfældene med den stærkes ret i ghettoområder tager konstant nye former, konstaterer politiet.

I Køge har politiet flere eksempler på, at unge kriminelle går ind og besætter lejligheden hos syge, ældre eller andre svagelig beboere, som trues til ikke at kalde på hjælp.

null

Flemming Lassen

  • Flemming Lassen (1902-1984) var en dansk funktionalistisk arkitekt, bror til arkitekten Mogens Lassen.
  • 'Den trætte mand' var oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Møbelkonkurrence i 1935 og er produceret i et halvt hundrede eksemplarer. Det var Flemming Lassens mål, at man skulle sidde »så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen« ifølge Bruun Rasmussen.
  • Min egen stol er Flemming Lassens egen stol, kun produceret i det ene eksemplar.
  • Flemming Lassen arbejdede sammen med arkitekten og designeren Arne Jacobsen i 1930'erne, men fik aldrig den store anerkendelse, da han levede.
  • Men nu er hans hyggelige og bamsede udtryk noget af det hotteste i udlandet.

Følg
Jyllands-Posten
Britisk EU-afstemning
Forsiden lige nu

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her