*

Politi og retsvæsen

Anklager: Han ville dræbe betjente

Politiet sigter en 35-årig mand fra Vollsmose for drabsforsøg og brandstiftelse under torsdagens uroligheder, hvor politiet blev beskudt.

Foto: Robert Wengler/Polfoto

Den sigtede nægter sig skyldig, kom det frem, inden dommeren lukkede dørene til retsmødet. Men han kærede ikke fængslingskendelsen til landsretten.

"Vi har fået ham varetægtsfængslet indtil den 11. septemper, det giver os lidt tid til at undersøge sagerne," siger Benny Linde Larsen, politiinspektør ved Fyns Politi.

Grundlovsforhøret, der sluttede for kort tid siden, foregik bag lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere, siger Benny Linde Larsen.

Manden sigtes for drabsforsøg og brandstiftelse. Og han sigtes desuden for at besidde og anvende skydevåben og for at have opfordret andre til at hente benzin og andre brændbare væsker, da urolighederne tog fart sent torsdag aften. Det skriver Fyens.dk.

Kendt af politiet

Den 35-årige er ifølge Fyens Stiftstidende en kendt kriminel, og fredag eftermiddag var han angiveligt i skænderi med borgmester Jan Boye (K), der var taget ud til bydelen for at tale med beboere i området.

Efter retsmødet ville hverken anklageren, politiadvokat Jakob Beyer, eller forsvareren, advokat Klaus Ewald, kommentere sagen.

Det er endnu uvist, om Fyns Politi har fundet våben i forbindelse med efterforskningen af skudepisoden i Vollsmose.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Alene hjemme

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her, og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Det skal du vide, før du vælger p-piller fra
Mange kvinder vælger i disse år p-pillerne fra, men der er ingen grund til bekymring, lyder det fra lægerne. Så længe du kender til nogle helt basale fakta. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her