*

Politi og retsvæsen

PET ønsker at undgå retssag

"Det kan ofte være sådan, at vi har materiale, vi ikke ønsker at få lagt frem i en straffesag," forklarer PET-chef Jakob Scharf. Han antyder dermed, at PET ønsker at gå stille med dørene i sagen om mordplanerne mod Muhammed-tegner.

Politimester Jakob Scharf har været chef for Politiets Efterretningstjeneste siden 1. maj 2007. Foto: Thomas Larsen, Polfoto.

Politiets Efterretningstjeneste ønsker ingen retssag i sagen om mordplanerne mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard. Det antyder chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf, i et interview med TV2 News.

Ingen af de tre personer, der i nat blev anholdt for mordplaner mod Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard, blev begæret varetægtsfængslet i dag. Politiets Efterretningstjeneste (PET) forklarer sagens forløb med, at det ikke har været afgørende at indlede en straffesag mod de tre gerningsmænd. Men mellem linjerne blev det i eftermiddag klart, at PET slet ikke har været interesserede i en straffesag.

"Sigtet med nattens anholdelser har været at afværge et planlagt drab mod en af tegnerne. Jeg kan ikke fortælle, hvor tæt vi har været på et drab, men vi mente, at det var nødvendigt at gribe ind nu," sagde Jakob Scharf til TV2 News.

Efter et møde med politiet i eftermiddag blev den ene af de tre sigtede i sagen løsladt. Det drejer sig om en 40-årig mand med marrokansk baggrund.

null

Flemming Lassen

 • Flemming Lassen (1902-1984) var en dansk funktionalistisk arkitekt, bror til arkitekten Mogens Lassen.
 • 'Den trætte mand' var oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Møbelkonkurrence i 1935 og er produceret i et halvt hundrede eksemplarer. Det var Flemming Lassens mål, at man skulle sidde »så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen« ifølge Bruun Rasmussen.
 • Min egen stol er Flemming Lassens egen stol, kun produceret i det ene eksemplar.
 • Flemming Lassen arbejdede sammen med arkitekten og designeren Arne Jacobsen i 1930'erne, men fik aldrig den store anerkendelse, da han levede.
 • Men nu er hans hyggelige og bamsede udtryk noget af det hotteste i udlandet.

Følg
Jyllands-Posten
De 50 største arkæologiske fund
Forsiden lige nu
Afstemningen

Sådan stemmer du

  Du kan afgive din stemme fra den 29. januar til og med den 5. februar, da afstemningen slutter. Du kan kun afgive én stemme på det fund, som du mener er det største. Det fund, der får flest stemmer, bliver offentliggjort i avisen og på vores site søndag den 12. februar. De tre fund, som får flest stemmer, vil også blive særligt omtalt på vores site, hvor vi offentliggør de tre kapitler fra bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, som fortæller om de kårede fund.

Her kan du stemme

Om temaet

Hvad er verdens største arkæologiske fund. Er det f.eks. Den kinesiske terrakottahær? Grauballemanden? Tutankhamons grav? Eller en anden spektakulær bygning, genstand eller person?

Jyllands-Posten inviterer i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag læserne med til at kåre verdens største arkæologiske fund. Det fund, som er mest banebrydende. Fundet der måske fortæller den væsentligste historie om vores fortid, og hvordan vi har levet. Eller som bare er så storslået og fascinerende, at vi bliver slået omkuld af dets storhed og af bar begejstring over, hvad mennesket i virkeligheden er i stand til at skabe eller bygge.

Kåringen tager udgangspunkt i bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, der er udgivet af Aarhus Universitetsforlag.

Alle, der stemmer, vil modtage ”50 fund - højdepunkter i arkæologien” som e-bog, og vi trækker desuden lod om 20 fysiske eksemplarer af den flotte bog blandt de læsere, der har stemt på det fund, der kåres som det allerstørste.

JP Anbefaler
Køb bogen

Køb bogen: "50 fund - højdepunkter i arkæologien"

  Hardback: 350 sider, rigt illustreret med farvefotos Redaktion: Vinnie Nørskov og Peter Pentz
  Forlag: Aarhus Universitetsforlag
  Pris: 349,95 kr. JP-abonnenter: 299 kr.
  Er udkommet og er fjerde bind i serien ”50 højdepunkter”. der tidligere har fortalt om de største opdagelser, ideer og opfindelser.

Køb bogen her

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her