*

Politi og retsvæsen

PET ønsker at undgå retssag

"Det kan ofte være sådan, at vi har materiale, vi ikke ønsker at få lagt frem i en straffesag," forklarer PET-chef Jakob Scharf. Han antyder dermed, at PET ønsker at gå stille med dørene i sagen om mordplanerne mod Muhammed-tegner.

Politimester Jakob Scharf har været chef for Politiets Efterretningstjeneste siden 1. maj 2007. Foto: Thomas Larsen, Polfoto.

Politiets Efterretningstjeneste ønsker ingen retssag i sagen om mordplanerne mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard. Det antyder chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf, i et interview med TV2 News.

Ingen af de tre personer, der i nat blev anholdt for mordplaner mod Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard, blev begæret varetægtsfængslet i dag. Politiets Efterretningstjeneste (PET) forklarer sagens forløb med, at det ikke har været afgørende at indlede en straffesag mod de tre gerningsmænd. Men mellem linjerne blev det i eftermiddag klart, at PET slet ikke har været interesserede i en straffesag.

"Sigtet med nattens anholdelser har været at afværge et planlagt drab mod en af tegnerne. Jeg kan ikke fortælle, hvor tæt vi har været på et drab, men vi mente, at det var nødvendigt at gribe ind nu," sagde Jakob Scharf til TV2 News.

Efter et møde med politiet i eftermiddag blev den ene af de tre sigtede i sagen løsladt. Det drejer sig om en 40-årig mand med marrokansk baggrund.

null

  • Hollande på ferie (2012): Franskmændenes indtryk af deres præsident lider det første store knæk, da de ser ham holde afslapningsferie i Sydfrankrig. Han kritiseres for ikke at tage embedet alvorligt nok.
  • Budgetminister taget for skattefusk (2013): Jérôme Cahuzac, præsidentens budgetminister, træder tilbage efter afsløringer om, at han har haft en hemmelig bankkonto i skattely i ca. 20 år.
  • Krigen i Mali (2013): Francois Hollande sender franske militærstyrker til det vestafrikanske land Mali for at bekæmpe islamistiske oprørere. Den franske præsident viser for første gang, at han tør tage store militære beslutninger.
  • Den utro præsident (2014): Sladdermagasinet Closer afslører, at Hollande tager på natlige scooterbesøg hos den franske skuespiller Julie Gayet. Affæren får hans samlever, Valérie Trierweller, til at forlade Elysée-palæet. Hun skriver en bog om ydmygelsen.
  • Terrorangreb (2015-): Frankrig har i Hollandes regeringstid været ramt af en stribe blodige terrorangreb. Hver gang har præsidenten haft til opgave at berolige befolkningen, og her er han blevet rost for at holde den samlet.
  • Arbejdsmarkedsreformer (2016): Hollande og hans regering gennemtrumfer omfattende og omstridte arbejdsmarkedsreformer, som tusindvis af franskmænd demonstrerer imod.
  • ”En præsident burde ikke sige det her…” (2016): To journalister fra Le Monde udgiver en omstridt bog om præsidenten. Han kritiseres for at tale mere med journalister end at gøre noget godt for befolkningen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Det Britiske valg

Følg vores samlede dækning af det britiske parlamentsvalg med nyheder, analyser og baggrundshistorier.

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her