*

 

Politi og retsvæsen

Indvandrerbander i voldsom vækst

Drabet på en 21-årig mand fra den såkaldte Sjælør-bande natten til torsdag var kun et forvarsel om, hvad danskerne kan forvente at se de kommende år.

Unge kriminelle med indvandrerbaggrund, der søger ind i gadebander, vokser i øjeblikket hastigt. Foto: Colourbox.com

Det vurderer integrationsmedarbejdere.

Unge kriminelle med indvandrerbaggrund, der søger ind i gadebander, vokser i øjeblikket hastigt.

Det siger flere kilder, der kender de kriminelle miljøer i Storkøbenhavn.

»Grupperne vokser lige nu voldsomt. Det er unge, som de sociale myndigheder har svigtet i årevis. Og vi vil se betydeligt flere alvorlige sager de kommende år,« siger integrationskonsulent Fahmy Almajid med henvisning til Nørrebro-drabet.

Frygt for hævn

Fahmy Almajid mener, at myndighederne ikke har taget advarselssignalerne alvorligt, selvom de første indvandrerbander allerede så dagens lys i 1990'erne. Samtidig vurderer han, at Danmark vil opleve, at drab vil blive forsøgt hævnet både fra banden og fra den dræbtes familie, da såkaldte æresbegreber har stor betydning i miljøet.

Integrationskonsulent Mohammad Rafiq er enig:

»Der er en stor gruppe af unge, som myndighederne aldrig har fået fat i. De unge er en tikkende bombe, og vi har ikke set det sidste til dem,« siger Mohammad Rafiq, der mener, at de unge vil være iskolde over for justitsminister Lene Espersens (K) forslag om øgede straffe for våbenbesiddelse.

Også den gruppe af unge, der sidder på narkohandelen på Nørrebro, vokser i øjeblikket hurtigt, siger en kilde.

Københavns chefpolitiinspektør Per Larsen kalder udviklingen stærkt bekymrende.

»Vi må se i øjnene, at hver gang vi får fængslet én kriminel, så kommer der nye til. Derfor skal vi ikke bilde os ind, at vi løser problemerne på kort sigt trods initiativer,« siger han.

Ledelsen i Københavns Politi besluttede i går med øjeblikkelig virkning at indføre visitationszoner i store dele af Københavns Kommune. En analyse foretaget af politiet i går viser, at der de seneste tre måneder har været 300 hændelser, hvor våben har været direkte involveret og i alt 700 hændelser, hvor våben har været nævnt som en del af hændelsen.

21-årig likvideret

En 21-årig dansk mand med pakistanske rødder blev likvideret og en jævnaldrende alvorligt såret ved skyderiet på Nørrebro natten til torsdag.

Ofrene stammer fra den såkaldte Sjælør-bande, der holder til i Valby-området, og ifølge Mohammad Rafiq er medlemmerne fra ca. 15 år til 25 år. De yngste holder til på gaderne, de ældste er involveret i narkokriminalitet og hæleri.

Medlemmer fra gruppen blev natten til torsdag anholdt ved Rigshospitalet. De var kommet for at beskytte den sårede. En af dem bar skarpladt pistol. En anden skudsikker vest.

»Jeg bærer vesten som beskyttelse. Min krop har mange ar. Jeg ønsker ikke flere,« sagde en af dem ved et grundlovsforhør torsdag.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Anmeldelse: Hippe kirsebærvine
Den har bredt sig til Michelin-restauranter og supermarkeder, men hvordan smager moderne kirsebærvin? 
Se flere
Har vi råd til at ikke at prioritere den værdige død?
Når det kommer til spørgsmålet om en værdig død, bør de økonomiske argumenter ikke veje tungest. For det handler ikke om penge, men om, hvad vi som samfund gerne vil være. Derfor bør vi åbne flere af pladserne på Hospice Søholm. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her