*

Kommunalvalg
Politi og retsvæsen

Politiet mistænker påsat brand: Stor stak halmballer udbrændte på Midtsjælland

Brandvæsenet kunne ikke slukke den omfattende brand.

Politi og brandvæsen rykkede mandag aften ud til en større brand i en stak halmballer på en mark nær Kirke Hyllinge på Midtsjælland.

Det viste sig, at ilden havde rigtig godt fat i halmstakken, der målte omkring 40 gange 10 meter.

Brandvæsenet vurderede derfor, at man ikke kunne slukke ilden, og det blev derfor besluttet, at man ville lade halmballerne brænde ud under en såkaldt kontrolleret nedbrænding.

Vidner forklarede til de fremmødte betjente, at der var blevet set tre drenge i nærheden af halmballerne. De stak imidlertid af, inden politiet og brandvæsenet nåede frem.

Efterfølgende undersøge politiet området med en hundepatrulje for at lede efter eventuelle spor.

Kommunikationsrådgiver Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at årsagen til branden undersøges nærmere. Da der ikke umiddelbart er nogen naturlig forklaring på branden, mistænkes den at være påsat.

»Vi kan jo ikke med sikkerhed sige, at den er påsat. Der er blevet set nogle unge mennesker i nærheden, men om de er løbet hen for at se, hvad der lyste op i det tidlige aftenmørke, eller om det er nogle, der har leget med tændstikker, det ved vi ikke endnu,« siger Martin Bjerregaard.

På billeder fra Local-Eyes, der havde en fotograf på stedet, kan man se, at en mand bliver hentet af en ambulance.

Det har Midt- og Vestsjællands Politi dog ingen oplysninger om.

»Jeg kan ikke udelukke, at en brandmænd eller personer på stedet har fået det dårligt, men det er ikke noget, vi har været inde over,« siger Martin Bjerregaard.

Billeder fra Local Eyes viser, at der var en ambulance til stede i forbindelse med branden. Foto: Local Eyes

Politiet modtog anmeldelsen om branden klokken 18.01 og vil gerne i kontakt med eventuelle vidner.

»Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har set nogen i nærheden af halmstakken umiddelbart før brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her