*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

torsdag 21. august 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten indland
Kriminalitet 22.01.2013 kl. 11:17
Der er begrundet mistanke om, at Skov selv satte ild på Vejlegården. Arkivfoto: David Bering

Amin Skov sigtet for at sætte ild på Vejlegården

Artiklen opdateres...

Sydøstjyllands Politi har anholdt og sigtet restauratør Amin Skov for at have sat ild på sit eget spisested, Restaurant Vejlegården, den 21. december 2012.

Anholdelsen er sket lidt efter kl. 11 i dag, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Der er ikke tvivl om, at branden på Vejlegården var påsat. En række arnesteder og brændbare væsker efterlader igen tvivl om det, forklarer fungerende politiinspektør og leder af efterforskningen Brian Voss Olsen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Paragraffen

Restauratør Amin Skov er sigtet efter straffelovens paragraf 181, styk 1 og 2, der kan give op til 6 års fængsel.

 • § 181. Forvolder nogen ellers ildebrand på fremmed ejendom, straffes han med fængsel indtil 6 år.
 • Stk. 2. På samme måde straffes den, der med forsæt til at besvige brandforsikringen eller krænke panthaveres rettigheder eller med lignende retsstridigt forsæt forvolder ildebrand på egen ejendom eller på andens ejendom med ejerens samtykke.
 • Stk. 3. Straffen kan stige til fængsel i 10 år, hvis der foreligger særligt skærpende omstændigheder.

Sigtelsen kommer, efter at politiet har efterforsket sagen i en måned, og efter at Amin Skov har været fremme i adskillige medier og forklaret, at han blev overfaldet.

LÆS OGSÅ Amin Skov: Jeg blev overfaldet

Men ifølge politiet viser efterforskningen, at der er begrundet mistanke om, at Skov selv satte ild på Vejlegården.

Politiet har derfor i dag, tirsdag, sigtet ham for overtrædelse af straffelovens paragraf 181, styk 1 og 2, der kan give op til 6 års fængsel.

Op til anklagemyndigheden

Af sigtelsen fremgår at  motivet ifølge Sydøstjyllands Politi skulle være forsøg på forsikringssvindel.

Sydøstjyllands Politi har dog ikke på nuværende tidspunkt yderligere kommentarer til hverken det eller andre spørgsmål i forbindelse med efterforskningen, siger efterforskningsleder Brian Voss Olsen til Jyllands-Posten.

"Jeg vil gerne understrege, at anholdelsen og sigtelsen bygger på en omfangsrig og grundig efterforskning. Jeg vil også understrege, at det er anklagemyndigheden, der senere vil tage stilling til, om der er grundlag for en tiltalerejsning og i sidste ende domstolene, der afgør skyldspørgsmålet. Indtil videre følger vi bare fundene, sådan som vi har pligt til," siger Brian Voss Olsen.

 Det er endnu ikke afgjort, hvor vidt der bliver grundlovsforhør i morgen. Foreløbig skal Amin Skov afhøres ligesom der straks er iværksat en ransagning af den østjyske restauratørs hjem.

"Han er ikke afhørt endnu. Men bliver der tale om grundlovsforhør, så kan jeg oplyse, at det vil finde sted i Kolding," lyder det kortfattet fra efterforskningslederen til Jyllands-Posten.

Skovs egen forklaring

Amin Skov fortalte i sidste uge til flere medier, at han var blevet slået ned forud for branden i Vejlegården:

"Jeg falder ned, halvt på siden og halvt på maven. Da jeg ligger ned, ser jeg yderligere et par ben, og da jeg forsøger at rejse mig får jeg et slag i venstre tinding."

Derefter husker han ikke mere, før han kommer til sig selv. Det skete angiveligt, da han lugtede røg og mærkede varme.

"Der går lidt panik i mig. Jeg ved ellers godt, at man skal kravle, når der er røg, men jeg rejser mig og bliver mødt af en røgsky. Der går lidt panik i mig, og jeg søger tilbage til kontoret, og kommer ud af vinduet," fortalte Amin Skov.

Efter en måneds grundig efterforskning tror Sydøstjyllands Politi altså ikke på den forklaring.

Venner er chokerede

Restaurant Vejlegårdens støttegruppe på Facebook er ifølge ritzau dybt forbavset over anholdelsen af restauratør Amin Skov.

"Vi har lige læst det. Vi aner ingenting, og vi er ærligt talt lidt rådvilde lige nu. Vi er umiddelbart chokerede," siger gruppens næstformand Per Bruun Jespersen.

"Vi skal i gang med at lave en del opkald nu, så vi kan finde hoved og hale i det her. Vi må se på, hvad der er af beviser."

Facebookgruppen opstod i kølvandet på Amin Skov og Restaurant Vejlegårdens overenskomstkonflikt med 3F.

3F: Ingen kommentarer

3F har ingen kommentarer på nuværende tidspunkt.

"Det er en sag mellem politiet og Amin Skov," skriver kommunikationschef Allan Boldt til Jyllands-Posten.

Liberal Alliance har flere gange fremhævet både Amin Skov og Vejlegården - og partiet flyttede således deres sommergruppemøde til netop Vejlegården i august sidste år. Heller ikke partiet har nogle kommentarer til sagen, oplyser partiets pressechef til Jyllands-Posten.

SE OGSÅ TV: Sådan sagde Vejlegården-Amin om konflikt i november

Arbejdsretten sætter punktum i sagen om blokader torsdag. Her følger en gennemgang af konflikten.

 • Restauratør Amin Skov overtager Restaurant Vejlegården i oktober 2011
 • Amin Skov melder sig i 2011 ind i Kristelig Arbejdsgiverforening, og hans medarbejdere bliver samtidig omfattet af en overenskomst med den kristelige fagforening Krifa
 • 3F var, indtil Amin Skov kom til, det fagforbund, som Vejlegården havde tegnet overenskomst med. Og de ansatte var medlemmer i 3F
 • Ifølge 3F var en tjener tidligere garanteret 130 kroner i timen på Vejlegården. Men med den nye overenskomst er en tjener kun garanteret 110 kroner i timen
 • Efter flere forgæves forsøg på forhandling indledte 3F den 19. marts i år en blokade og sympatikonflikt mod Vejlegården
 • Konflikten har blandt andet betydet, at Vejle Amts Folkeblad ikke kan kunnet få trykt avisen, hvis den bragte en annonce fra restaurant Vejlegården, som reklamerer for stegt flæsk og persillesovs
 • Den faglige konflikt har også betydet, at Vejlegården ikke fik leveret post, fordi postbude organiseret i 3F indgik i sympatikonflikten mod Vejlegården
 • Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) har anlagt sag i Arbejdsretten mod 3F. KA påstår, at arbejdskonflikten mod restaurant Vejlegården i Vejle er ulovlig
 • Arbejdsretten behandler især sager om overtrædelse og fortolkning af hovedaftaler og overenskomster på det arbejdsretslige område.
 • Sagen i Arbejdsretten er principiel, og det betyder, at tre dommere mod normalt en skal afgøre sagen.
 • Arbejdsretten fælder dom i sagen torsdag 29. november klokken 14:30.
 • Undervejs i konflikten har både 3F's forbundsformand Poul Erik Skov Christensen, 3F i Vejle, og restauratør Amin Skov fra Restaurant Vejlegården modtaget trusler. Det handler om trusselsbreve, hvor den anonyme afsender truer med brandbomber og stenkast, hvis konflikten mellem Restaurant Vejlegården og 3F fortsætter.
 • 3F-formanden har også modtaget en e-mail med trusler og billeder af ham selv og familie med et kors over samt et anonymt telefonopkald. Restauratør Amin Skov fra Vejlegården har desuden modtaget en patron med posten.
 • Politiet i Sydøstjylland samarbejder om efterforskningen med både politiet i Nordsjælland - hvor 3F's formand bor - og i København - hvor 3F's hovedkvarter hovedkvarter, har været udsat for hackerangreb.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Tilmeld dig Jyllands-Postens Nyhedsoverblik
Annonce
Indland lige nu
Tophistorie

Læger: Længere åbningstid vil ramme de svage

Praktiserende læger afviser regeringens forslag om at holde åbent i aftentimerne.
forsiden lige nu

Eksperter: Gå efter rygerne

Så længe regeringen ikke tager et opgør med rygerne, er det umuligt for alvor at mindske uligheden i sundhed, mener eksperter.

Eksperter kritiserer Genan-bestyrelse

Genans bestyrelse overså flere advarselslamper, vurderer en stribe af eksperter.

Avis: Dansker holdes som gidsel i Syrien

Ifølge The Guardian holdes en dansker nu som gidsel hos den militante gruppe Islamisk Stat.

Danmark bliver en del af Nato's missilskjold

Danmark skal bidrage til Nato's missilforsvar, meddeler udenrigsministeren og forsvarsministeren.

Læger: Længere åbningstid vil ramme de svage

Praktiserende læger afviser regeringens forslag om at holde åbent i aftentimerne.

FCM

Svensk hattrick i Grækenland sendte Midtjylland til europæisk tælling

Forsvaret sejlede og offensiven var ikke til stede, da Panathinaikos hjemme vandt 4-1 over Midtjylland i Europa League-kvalifikationen.
Annonce
Annonce
Indland
Satire
Søg i vejviseren
Annonce