*

København

Omstridt prædikant trak fulde huse

Der var ballade på forhånd, da omstridt prædikant besøgte Nørrebro. Hovedpersonen dyssede dog gemytterne ned.

Bilal Philips ankommer han til Korsgadehallen med sine bodyguards. Foto: Lars Krabbe

Der var stuvende fuldt i Korsgadehallen på Nørrebro, da den kontroversielle muslimske prædikant Sheikh Abu Ameenah Bilal Philips søndag lagde vejen forbi.

Bilal Philips' besøg i Danmark var sat i scene af Islamisk Trossamfunds ungdomsafdeling.

Arrangementet vakte på forhånd voldsomt røre, fordi den canadiske prædikant tidligere er kommet med hadske udfald mod blandt andre homoseksuelle og kvinder.

Men da Philips først fik ordet, sendte han ikke mange pacemakere på overarbejde:

- Husk, at det langt fra er alle jøder, der støtter Israel, lød det blandt andet fra Bilal Philips, som også kaldte æresdrab for en "ond, ikke-muslimsk skik".

Politisk stormvejr

Men allerede inden Bilal Philips indtog talerstolen, havde et kraftigt politisk stormvejr imidlertid omsluttet hele arrangementet.

Politikere fra alle Folketingets partier samt ligestillingsminister Lykke Friis (V) tog desuden opstilling foran Korsgadehallen til en demonstration mod arrangementet i almindelighed og mod Philips i særdeleshed.

De lokale ungersvende fra Indre Nørrebro øjnede chancen for at snuppe lidt af sendetiden. Det skete ved at råbe "sharia for Danmark".

En tidligere tiltalt og frifundet i en landskendt terrorsag så også sit snit til at komme på tv, og han turnerede scenevant omkring blandt de rullende kameraer med budskabet om, at danskere "går ind for dyresex".

Engangsforestilling

Flere politikere har i dagene op til mødet krævet Philips stoppet ved grænsen. Og mindre end en time før, at prædikanten gik på talerstolen, annoncerede islamisk Trossamfund, at arrangementet efter alt at dømme bliver en engangsforestilling.

- Set i lys af det pres, der er kommet på os, så kan man vel godt sige, at vi har fortrudt, siger trossamfundets talsmand, Imran Shah.

- Vi går ikke ind for sharialov i Danmark, men den holdning er vi altså blevet påduttet, fordi han kommer her, og det havde vi slet ikke regnet med, lyder det.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her