*

København

Fejl at invitere omstridt prædikant

Talsmanden for Islamisk Trossamfund siger nu, at det var en fejl at invitere Bilal Philips til Danmark.

Bilal Philips, der er canadier og konverteret til islam, går ind for sharia-lovgivningen og mener, at bøsser og utro kvinder skal henrettes, og at sex uden for ægteskabet skal straffes med 200 piskeslag. Tegning: Rasmus Sand Høyer

Det var en fejl at invitere Bilal Philips, som vil lade bøsser og utro kvinder henrette, og som taler til unge muslimer på Nørrebro i København søndag eftermiddag.

Det erkender talsmanden for Islamisk Trossamfund, Imran Shah, nu over for bt.dk.

- Hvis vi kunne gøre det om, og vi havde muligheden for at vælge i dag, ville vi ikke invitere ham, siger Imran Shah til bt.dk.

Det har skabt voldsomme protester, at Islamisk Trossamfund har inviteret en islamist med så ekstreme synspunkter.

Pisk for ulovlig sex

Bilal Philips, der er canadier og konverteret til islam, går ind for sharia-lovgivningen og mener, at bøsser og utro kvinder skal henrettes, og at sex uden for ægteskabet skal straffes med 200 piskeslag.

- Det er ikke heldigt for dialogen i Danmark, at der nu er store demonstrationer ved Korsgadehallen. Men vi vil jo heller ikke lade os dirigere.

- Der skete faktisk det, at vi fik tilbudt Bilal Philips som taler af den muslimske ungdomsorganisation i Sverige. Og vi sagde ja til det uden at undersøge sagen nærmere, siger Imran Shah til bt.dk

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her