*

København

Postkort giver gratis klima-sex

En kampagne mod prostitution får Sexarbejdernes Interesseorganisation til at tilbyde gratis sex under klimatopmødet.

Det er en myte, at salg af sex stiger under topmøder og konferencer, mener talskvinden for SIO. Arkivfoto: AP.

"Kære hotelejere, vi vil gerne opfordre jer til ikke at formidle kontakt mellem hotelkunder og prostituerede."

Sådan lyder meldingen fra overborgmester Ritt Bjerregaard, (S), til 160 københavnske hoteller i forbindelse med det kommende klimatopmøde. Det skriver Avisen.dk.

Hotelejerne er desuden blevet bedt om at uddele postkort med budskabet: "Vær bæredygtig - køb ikke sex".

Opfordringen vækker raseri hos Sexarbejdernes Interesseorganisation, (SIO), og det har fået en gruppe medlemmer af organisationen til i protest at acceptere det kommunale postkort som et gavekort til en gratis omgang sex.

Forhindrer lovligt arbejde

"Det er slet og ret diskriminerende. Ritt Bjerregaard misbruger sit embede, når hun bruger sin magt til at forhindre os andre i at udføre vores lovlige arbejde. Jeg forstår slet ikke, at det kan være tilladt, at hun kan melde ud på den måde," siger SIO’s talskvinde, Susanne Møller, til Avisen.dk.

Tilbuddet om gratis sex for det kommunale postkort gælder kun under topmødet. For at gøre brug af tilbuddet skal eventuelle kunder fremvise deltager-id-kort udstedt af COP15.

Sex-stigning er en myte

Omkring 500 deltagere på klimatopmødet har også modtaget et brev fra Ritt Bjerregaard, hvor hun fastslår, at efterspørgslen på prostituerede øges under topmøder.

Men hverken SIO eller Servicestyrelsen, der rådgiver regeringen i spørgsmål på området, har hørt om, at antallet af prostitutions-kunder boomer under topmøder.

"Der er intet videnskabeligt belæg for at tale om en stigende efterspørgsel på prostituerede i forbindelse med topmøder. Jeg er ikke stødt på undersøgelser, der indeholder en sådan dokumentation," siger konsulent Mogens Holm Sørensen fra Servicestyrelsen til Avisen.dk.

Støtte til initiativet

Ritt Bjerregaards initiativ står dog ikke uden støtter. Både Reden International, der hjælper udenlandske prostituerede og Wonderful Copenhagen bakker op om overborgmesteren:

"Vi er imod sexturisme i alle dens afskygninger. Det er et fint at sende en opfordring ud til byens hoteller om at holde prostitutionen for døren," siger udviklingsdirektør Peter Rømer Hansen til Avisen.dk.

Det har endnu ikke været muligt for jp.dk at få en kommentar fra Ritt Bjerregaard.

null
Følg
Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her