*

Kommunalvalg
København

Skal biler graves ned under Søerne?

Arkitekter foreslår, at man laver en tunnel til indfaldsvejene og et mega parkeringsanlæg under Søerne i København.

Et nyt forslag vil gøre området omkring Søerne i København til en grøn park på størrelse med 10 fodboldbaner med koncerter, caféer, restauranter, løberuter, legepladser og andre aktiviteter, skriver Politiken.

Det er tegnestuen Christensen & Co., der står bag den grønne vision.

"Søerne har et kæmpe uudnyttet potentiale. I dag bliver de mest brugt som gennemgang. Der er kun få opholdsmuligheder og dem, der er, ligger på skyggesiden, mens den tunge trafik drøner forbi på solsiden," siger arkitekt Jesper Kusk til Politiken.

Forslaget indeholder bl.a. en plan om at lave en tre kilometer lang tunnel under Søerne, som kan forbindes med to andre tunneller, som leder trafikken ud på indfaldsvejene mod motorvejen både nord og syd for København.

Kan løse trafikale problemer

Herudover foreslår arkitekterne et stort parkeringsanlæg under Søerne med plads til mellem 3-5.000 biler. Projektet kunne også blive en del af planerne om en metrocityring og havnetunnel, lyder det fra arkitektfirmaet.

Planerne er kun foreløbige, men på Københavns Rådhus kan man spore begejstring hos socialdemokraterne.

»Jeg er meget positiv. Den her løsning vil i højere grad end andre løsninger som eksempelvis en havnetunnel kunne løse de trafikale problemer, som københavnerne har og ikke bare den gennemkørende trafik. Dertil kommer, at man får en bonus i form af et fantastisk rekreativt område midt i byen«, siger Lars Weiss, trafikordfører, til Politiken.

Han tvivler dog på, at der vil være råd til alle projekterne.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her