*

Kommunalvalg
København

Nye tal: 187 familier fra Tingbjerg koster Københavns Kommune 82,6 millioner kroner

Én af familierne modtager op til 20 ydelser fra kommunen.

Bydelen Tingbjerg, der ligger i Storkøbenhavn. Foto: CHARLOTTE DE LA FUENTE

Familierne har ofte mere end fem medlemmer og har brug for støtte som psykologhjælp, specialskoletilbud og støttepersoner.

187 familier i bydelen Tingbjerg modtager i gennemsnit ni ydelser fra kommunen, hvilket samlet set koster Københavns Kommune 82,6 millioner kroner om året.

Det skriver Berlingske.

Hundredvis får penge tilbage i sag om integrationsydelse

Dermed koster familierne i gennemsnit kommunen 443.000 kroner om året.

Èn af familierne modtager 20 såkaldt specialiserede ydelser fra kommunen, der blandt andet omfatter kontanthjælp, specialskoletilbud, psykologhjælp, støttepersoner og mentorforløb.

Tallene, der fremgår af et notat til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget samt Socialudvalget i København, ryster byrådsmedlem Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

»Jeg havde en fornemmelse af, at der var nogle dyre familier i Tingbjerg-området, men at det ser så vildt ud, kommer bag på mig,« siger hun.

Hun mener, at familierne bør få tilknyttet faste sagsbehandlere, ligesom der skal større fokus på at få forældrene i familierne i job.

Debat: Ledige skal matches med de rigtige job

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) mener også, at tallet er højt, og lægger op til at »se med friske øjne« på, hvordan man får flere folk i job.

Hun hæfter sig dog ved, at det er »den allersværeste opgave overhovedet for alle kommuner at få de aktivitetsparate borgere gjort arbejdsmarkedsparate og få dem i job og uddannelse. Hvis man kigger på kommunerne samlet set, så ligger succesraten i dag på mellem tre og syv pct. så det er meget, meget svært«.

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Ledige skal matches med de rigtige job
Cecilia Lonning-Skovgaard, politisk ordfører og medlem af Borgerrepræsentationen (V)
Beskæftigelsen er stigende i hovedstaden, men vi er ikke i mål med at matche ledige med de rigtige job.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
22-årig stukket med kniv
Østjyllands Politi efterlyser vidner til en episode lørdag morgen, hvor en 22-årig mand blev antastet af fire unge mænd i Aarhus V og stukket med en kniv af en af dem. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her