*

Her er bedst at bo
København

Københavns Kommune bremser byggeri af Tivoli-forlystelse

Tivoli har ikke fået lov af kommunen til at hejse 43 meter højt tårn på ny forlystelse, men gør det alligevel

Til sommer skal Tivolis nye forlystelse "Fatamorgana" stå klar, men nu er der blevet sat en midlertidig stopper for opførelsen af forlystelsen.

Tivoli har nemlig hejst et 43 meter højt tårn, som er en del af forlystelsen, uden at have fået tilladelse til det af Københavns Kommune. 20. januar i år fik de nemlig et såkaldt standsningspåbud af kommunen.

Det siger serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen Anne-Sofie Degn.

- Der er ikke givet en byggetilladelse endnu, og så skal man jo ikke begynde at bygge. Miljøundersøgelsen er stadig i gang, og vi har netop i dag sendt en høring ud til alle naboerne, som vi venter svar på.

- De burde være klar over, at de ikke skal bygge. I sidste uge - 20. januar - sagde vi, at de ikke skulle bygge. Og nu har vi så igen fredag påpeget, at de skal standse byggeriet, hvilket de så har gjort.

Ifølge en pressemeddelelse fra Tivoli, begyndte de byggeriet, fordi de har fået en dispensation til det af kommunen. Her modtog de fra Teknik- og miljøforvaltningen: "Tilladelse til påbegyndelse af opførelsen af Fatamogana".

En dispensation, som kommunen, ifølge Tivoli, trækker tilbage 19. januar.

Djurs Sommerland udvider for 20 mio. kr.

- Vi undrer os over man kan trække en dispensation tilbage, når størstedelen af forlystelsen er leveret og monteret, siger Dorthe Weinkouff Barsøe, underdirektør for Brand og Kommunikation i Tivoli.

Derfor ser de nu frem til at få tilladelse.

- Vi er ærgerlige over processen, men vi følger naturligvis standsningspåbuddet, som vi har modtaget i dag. Påbuddet gælder selve forlystelsen og ikke det omkringliggende arbejde.

- Vi ser frem til kommunens endelige godkendelse og glæder os til at præsentere en ny spændende forlystelse, der naturligvis lever op til kommunens miljøkrav og ønsker om mindre miljøpåvirkning end den forlystelse, der erstattes, siger Dorthe Weinkouff Barsøe.

Ifølge Anne-Sofie Degn er det korrekt, at Tivoli har fået en dispensation, men selv om de har fået det, så kræver det stadig en byggetilladelse.

- Det er en dispensation i miljølovgivningen, som siger, at du har tilladelse til at bygge fra os på miljøområdet, selv om du ikke har fået den endelige tilladelse. Men det kræver altså stadig en byggetilladelse.

Spørgsmål: Hvad kommer der til at ske nu?

- Det er vi ved at vurdere, så det kan jeg ikke svare på, siger Anne-Sofie Degn.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Glem guidebogen: Åbn alle sanser og omfavn storbyen på din helt egen måde
Seværdigheder er selvsagt ofte seværdige, men du kan også kaste dig ud i en unik vandring, der er helt din egen. Kridt skoene og følg med på en improviseret vandretur rundt i London. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her