*

København

Sådan vil København stoppe afpresning

Kommunen vil bl.a. støtte op om en fælles front mod mafia-metoderne på Nørrebro.

Ejer af Café Viking på Ægirsgade, Jane Petersen, er en af de få personer, der tør sige fra over for afpresserne. Foto: Niels Hougaard

Det skal være slut med det, som Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), kalder mafia-metoderne på Nørrebro.

Tidligere på dagen blev det beskrevet, hvordan bander tvinger flere erhvervsdrivende i kvarteret til at betale beskyttelsespenge.

Gør de det ikke, bliver de udsat for groft hærværk.

Fire initiativer

Center for Sikker By, der hører under Frank Jensen, deltog i morges i et møde om problemet, hvor både politiet, erhvervsdrivende på Nørrebro samt Nørrebro Handelsforening og Nørrebro Lokaludvalg deltog.

Her nåede man frem til, at kommunen sammen med politiet og de erhvervsdrivende vil:

  • Afdække hvor stort problemet er gennem anonyme spørgeskemaundersøgelser
  • Kontakte de unge grupperinger for at oplyse dem om, at sådanne metoder er uacceptable og strafbare
  • Informere borgere og erhvervsdrivende om, hvordan de skal forholde sig, hvis de har oplysninger om pengeafpresning eller selv været udsat for det
  • Understøtte etableringen af borger/erhvervsnetværk med henblik på at danne fælles front mod afpresning

Få siger fra

Problemet med beskyttelsespenge har været kendt længe, men det har været småt med konkrete sager, da få har turdet at stå frem.

En af dem, der tør sige fra over for pengeafpresningen, er ejer af Café Viking, Jane Petersen.

Hun blev først truet, og senere røg der brosten gennem caféens ruder, da hun nægtede at lade sig tromle.

Hendes sag og en anden skal nu behandles af politiet.

Ros til Jane

Jane Petersen deltog torsdag i mødet med kommunen, politiet og de andre erhvervsdrivende, og hun bliver rost af overborgmesteren:

"Det kræver en meget stor portion mod at stille sig op og sige fra over for de kriminelles trusler. Derfor er det vigtigt, at kommunen, politiet, erhvervsdrivende og beboere på Nørrebro nu står sammen og bakker op om det flotte initiativ, som ejeren af Café Viking har sat i gang," siger han til Jyllands-Posten.

Han siger også, at kommunen og politiet kun kan gøre et stykke af arbejdet selv. De erhvervsdrivende og lokale er nødt til også at hjælpe:

"Jeg kan garantere, at Københavns Kommune og politi sætter alle sejl ind på at få stoppet disse mafia-metoder, men vi er dybt afhængige at folk som Jane, der står frem, og folk på Nørrebro, der står sammen og siger fra."

"Jeg kunne være deres mormor"

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Vores lærere fortjener den bedste uddannelse
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her