*

København

Falske brosten mod nyt ungdomshus

Bevæbnet med brosten protesterede demonstranter grundlovsdag mod et nyt ungdomshus i København. Brostenene var dog fremstillet af flamingo.

Protest mod nyt ungdomshus i København: Foto: Polfoto/Thorkild Amdi

Det foregik anderledes fredeligt i forhold til de faste torsdagsdemonstrationer - dem, der kræver et nyt ungdomshus i København - da 400-500 mennesker i dag gik i optog til Rådhuspladsen.

Emnet var ungdomshuset og rekvisitterne brosten. Men demonstranterne var imod et nyt ungdomshus. Og brostenene var fremstillet af flamingo.

Utilfredse naboer

Demonstranterne var bl.a. naboer til kulturhuset på Dortheavej, som et flertal i Borgerrepræsentationen vil omdanne til ungdomshus efter rydningen sidste år af matriklen Jagtvej 69.

Undervejs ad Nørrebrogade mod Rådhuspladsen i dag kastede demonstranterne deres falske brosten mod butiksruder, parkerede biler og tilskuere - nogle af dem ungdomshus-aktivister på vej til deres egen, faste torsdagsdemonstration. Bortset fra buh-råb og et par vandballoner forløb sammenstøddene dog fredeligt.

Se tv-indslag: Demo mod ungdomshus

På fortovet havde den 85-årige Nørrebro-borger Bjarne Jensen dog fået nok af de utilfredse naboer til det nye ungdomshus:

"Asociale borgere!" råbte han ad dem og blev selv ramt af en af de falske brosten.

Over for jp.dk uddyber han sin støtte til de unges ønske om et hus:

"Det er nøjagtigt som ham, der står og siger: Atomkraft er godt nok - bare ikke her," mener Bjarne Jensen.

"De unge skal have noget alternativt," fastslår den 85-årige mand og tilføjer:

"Selvfølgelig skal vi være her alle sammen, og det kan vi også godt."

Se tv-indslag: Asociale borgere!

Se tv-indslag: Plads til alle

Fremme ved Københavns Rådhus kastede demonstranterne deres falske brosten mod rådhuset.

"Brosten er åbenbart den eneste måde at blive hørt i København. Vi har tre gange inviteret Ritt Bjerregaard til at mødes med naboer og brugere af Kulturhuset. Vi har næsten 5.000 underskrifter mod ungdomshus i NV og repræsenterer dermed en væsentlig del af Københavns befolkning. Hvis bare hun ville tale en tiendedel så meget med os som med ungdomshuset, ville vi være overordentligt tilfredse. Men ikke en gang et enkelt møde vil hun give naboerne," siger to af demonstrationens bagmænd, de konservative politikere Jakob Næsager og Rasmus Jarlov.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her