*

København

Frygt for ny uro i København

Politiet frygter, at de natlige optøjer vil brede sig, mens en integrationskonsulent fastslår, at urolighederne på Nørrebro langt fra er ovre.

Ifølge nyhedsbureauet Newspaq har Integrationskonsulenten Muhammed Rafiq kendskab til demonstrationer mod Muhammed-tegningerne i København i morgen.

Og han frygter, at radikale muslimske grupper vil bruge tegningerne til at opildne den muslimske del af befolkningen både herhjemme og i udlandet.

"Jeg er bange for, at de mørke kræfter her i Danmark vil misbruge det her til at lave voldelige optøjer," siger han til Newspaq.

Nogle er blevet inspirerede

Også Politiet i København har bange anelser om, at de seneste nætters ildspåsættelser og hærværk vil brede sig yderligere.

"Hvis det her ikke bliver stoppet i tide, kan man kun frygte, at det bliver værre. Der er ingen tvivl om, at der er nogen derude, der er blevet inspireret af begivenhederne i København, og det er vel også derfor, at det har bredt sig til andre dele af landet," siger talsmand for Københavns Politi Flemming Steen Munch til Ritzau.

Politikredsene arbejder sammen

Allerede efter de første uroligheder søndag lavede Københavns Politi en plan for indsatsen, som indebar øget patruljering og beredskab samt inddragelse af SSP-medarbejdere, Fædregruppen osv.

Ifølge chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Per Larsen er det planen at lave en analyse af situationen med de øvrige politikredse i morgen.

"Nu skal vi lige have overstået sagsbehandlingen, og så agter vi i morgen at prøve at få et samlet overblik, og se om der er nogen fællestræk mellem de forskellige episoder og en eller anden styrende hånd. Det vil være næste fase," siger han til jp.dk.

Per Larsen bekræfter, at man har indkaldt ekstra mandskab, så man er klar, hvis der skulle opstå ballade igen i aften.

"Men vi har et problem, for København er en stor by, og i går var det over hele byen, at der poppede grupper op, så det er et spørgsmål om at lave så bred en dækning som muligt," siger han.

Medierne overdriver

Politi Flemming Steen Munch forklarer, at urolighederne grundlæggende følger samme mønster, som man har oplevet tidligere.

"Smågrupper sætter ild til containere og biler, og når politiet så ankommer, kastes der med sten. Det er en kendt strategi."

Han mener dog, at medierne pisker en stemning op om begivenhederne.

"Jeg mener, det er overdrevet at skrive, at Nørrebro står i flammer. Det er i hvert fald ikke det billede, som vi oplever."

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her