*

Indland

Før advarede han mod tonen i indvandrerdebatten. Nu vil Stig Dalager have venstrefløjen til at droppe berøringsangsten

Forfatteren Stig Dalager, der i 2005 samlede 12 forfattere bag et manifest med protest mod diskriminering af de etniske mindretal i Danmark, opfordrer nu fronterne i striden om ytringsfrihedens grænser til at tilnærme sig hinanden.

Forfatteren Stig Dalager. Arkivfoto: Peter Hove Olesen

Venstrefløjen bør erkende, at den har haft berøringsangst over for problemer i visse indvandrermiljøer, og at der er et behov for, at det danske samfund sætter klarere grænser for indvandrere, der bryder danske regler og normer.

Højrefløjen bør indrømme, at den har brugt en så negativ tone, at det har været skadeligt for Danmarks internationale omdømme, så det i dag er svært at rekruttere højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Derfor bør højrefløjen besinde sig på, at forhånelsernes tid er ovre.

Sådan lyder opfordringen fra forfatteren Stig Dalager, der i 2005 var manden bag det manifest, som 12 forfattere skrev om det, de betegnede som diskriminering af etniske minoriteter i Danmark.

Stiller sig midt mellem fløjene

I dag stiller han sig midt mellem venstre- og højrefløjen og opfordrer begge parter til at erkende fejl og komme videre. Det sker bl. a. på baggrund af den unge digter Yahya Hassans beskrivelser af vold, overgreb og svindel i ghettoerne. Dalager går så langt som til at sætte spørgsmålstegn ved, om ikke de sociale ydelser skulle være taget fra Hassans far:

»Hvordan kan man acceptere, at en far får lov til at forblive på overførselsindkomst, når han er notorisk voldelig over for sine børn og på den måde overtræder nogle helt banale regler for adfærd? Jeg mener i al fald, at man skal have nogle grænser for, hvad man vil acceptere, og nogle konsekvenser i den forbindelse,« siger Dalager.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

I tunens slipstrøm

Det er lykkedes danske og svenske biologer at fange og mærke 18 blåfinnede tun, som nu svømmer og samler viden om deres vandringer i havene.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her