*

Kommunalvalg
Indland

Koldkrigsforsker Bent Jensen anker dom

Retten i Svendborg modtog ved middagstid fredag meddelelse om, at koldkrigsforskeren og leder af Center for Koldkrigsstudier, professor Bent Jensen, har anket den dom, han for en uge siden modtog ved retten. Det skriver Fyns Amts Avis.

Professor Bent Jensen anker injuriedommen han fik fornylig i retten i Svendborg. Foto: Mik Eskestad

For en uge siden blev Bent Jensen idømt 20 dagbøder a 2.000 kroner og en tortgodtgørelse til journalisten Jørgen Dragsdahl på 200.000 kroner, fordi han i en række artikler i Morgenavisen Jyllands-Posten har beskyldt Jørgen Dragsdahl for at være KGB-agent.

Derudover blev Bent Jensen dømt til at betale 309.278 kroner i sagsomkostninger til Jørgen Dragsdahl.

Dermed fortsætter koldkrigsdramaet, hvor professor Bent Jensen i flere artikler har beskyldt journalist Bent Dragsdahl for at være agent for KGB, mens han som journalist dækkede den kolde krig for Dagbladet Information.

Bent Jensen: Sagen ender ikke her

Dommeren kom allerede i maj måned med sin tilkendegivelse i sagen, og på det tidspunkt sagde Bent Jensen, at han ønskede at anke, når den endelige dom forelå.

- Jeg mener, det er vigtigt for den danske offentlighed og dem, der interesserer sig for en sandfærdig og transparent historieforskning, at denne sag ikke ender med denne dom, sagde Bent Jensen.

Ankesagen skal køre i Østre Landsrets 17. afdeling i København, men er ifølge Fyns Amts Avis ikke berammet endnu.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her