*

Indland

Privathospitaler: Chok over brystoperation

Privathospitalernes brancheforening er rystet over, at hospital fjernede 15-årigs bryster.

Den 4. juli i år valgte man på privathospitalet H.C. Andersen-klinikken i Odense at fjerne begge bryster på 15-årige Caspian Drumm.

Caspian Drumm er født som pige, men ønsker at være en dreng, og har derfor taget navneforandring og havde indtaget hormoner i tre måneder op til operationen.

Det var direktør og kirurg på klinikken Jens Pilegaard, som foretog indgrebet, som ifølge Dagens Medicin skete efter en forundersøgelse og samtale på ca. en time et par dage før operationen.

Er dybt chokeret

”Jeg er dybt chokeret over og tager stærkt afstand fra, at en dansk læge på baggrund af en times samtale vælger at foretage et så omfattende og livsforandrende indgreb – på et barn oven i købet," udtaler formand for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker Bent Wulff Jakobsen.

Jens Pilegaard siger til Dagens Medicin:

"Det var et overfladisk indtryk, jeg fik af patienten, men mit indtryk var godt nok til at foretage indgrebet. Selvfølgelig havde jeg mange overvejelser før operationen, og det handlede dybest set om, hvorvidt jeg foretog en operation, der gjorde patienten til et gladere menneske".

Går langt over stregen

Både den ledende overlæge ved Sexologisk Klinik på Rigshospitalet samt Sundhedsstyrelsen har kritiseret indgrebet, som dog ikke er decideret ulovligt.

"Det er meget muligt, at indgrebet ikke er direkte ulovligt, men etisk set går man som menneske og kirurg langt, langt over stregen, når man springer ud i at foretage en sådan operation,” siger Bent Wulff Jakobsen.

Jens Pilegaard forstår den generelle kritik.

"Jeg har også været bevidst om, at det var et minefelt, jeg bevægede mig ind på, men jeg følte mig overbevist af forældrene og patienten om, at det var rigtigt," understreger han over for Dagens Medicin.

H.C. Andersen Klinikken er ikke medlem af Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her