*

Her er bedst at bo
Indland

Prins Henrik er Årets Europæer

Prins Henrik får prisen for sin indsats for at bevare den europæiske kulturarv, oplyser Europabevægelsen.

Prins Henrik modtager onsdag prisen som "Årets Europæer" for sin indsats for at bevare den europæiske kulturarv.

Det er Europabevægelsen, der uddeler prisen om bord på kongeskibet Dannebrog, hvor også dronning Margrethe vil være til stede.

Med prisoverrækkelsen i 2011 ønsker Europabevægelsen at sende et budskab om betydningen af det kulturelle og menneskelige Europa.

Oplagt modtager

Europabevægelsen lægger blandt andet vægt på prins Henriks mangeårige virke i organisationen Europa Nostra, der arbejder for at bevare den europæiske kulturarv.

Derudover har prinsgemalen på fornemste vis formået at være dansker uden at opgive det franske og europæiske, oplyser Europabevægelsen.

- Prinsgemalen måske er den mest oplagte modtager af titlen som "Årets Europæer" nogensinde, og derfor et det ikke et øjeblik for tidligt, at prinsgemalen får tildelt prisen, siger for manden for Europabevægelsen, Erik Boel.

- Han har formået at blive dansk uden at gå på kompromis med sin franske baggrund. Det kalder på respekt og beundring, siger han.

Helt sin egen

I en pressemeddelelse skriver Europabevægelsen endvidere, at prinsgemalen var danskernes første møde med Europa, og han var på mange måder forud sin tid.

Han har insisteret på at være helt sin egen og har beriget Danmark med udsyn til resten af Europa, når det gælder kultur, gastronomi og traditioner.

Prinsgemalen er et forbillede, når det drejer sig om at leve i en omskiftelig og globaliseret verden uden at miste rødder, traditioner og værdier, skriver Europabevægelsen.

Prisen som "Årets Europæer" uddeles hvert år af Europabevægelsen og er tidligere gået til blandt andre den tyske kansler Angela Merkel, Europa-Kommissionens formand, Jose Manuel Barosso, og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her