*

Kommunalvalg
Indland

Prins Henrik er Årets Europæer

Prins Henrik får prisen for sin indsats for at bevare den europæiske kulturarv, oplyser Europabevægelsen.

Prins Henrik modtager onsdag prisen som "Årets Europæer" for sin indsats for at bevare den europæiske kulturarv.

Det er Europabevægelsen, der uddeler prisen om bord på kongeskibet Dannebrog, hvor også dronning Margrethe vil være til stede.

Med prisoverrækkelsen i 2011 ønsker Europabevægelsen at sende et budskab om betydningen af det kulturelle og menneskelige Europa.

Oplagt modtager

Europabevægelsen lægger blandt andet vægt på prins Henriks mangeårige virke i organisationen Europa Nostra, der arbejder for at bevare den europæiske kulturarv.

Derudover har prinsgemalen på fornemste vis formået at være dansker uden at opgive det franske og europæiske, oplyser Europabevægelsen.

- Prinsgemalen måske er den mest oplagte modtager af titlen som "Årets Europæer" nogensinde, og derfor et det ikke et øjeblik for tidligt, at prinsgemalen får tildelt prisen, siger for manden for Europabevægelsen, Erik Boel.

- Han har formået at blive dansk uden at gå på kompromis med sin franske baggrund. Det kalder på respekt og beundring, siger han.

Helt sin egen

I en pressemeddelelse skriver Europabevægelsen endvidere, at prinsgemalen var danskernes første møde med Europa, og han var på mange måder forud sin tid.

Han har insisteret på at være helt sin egen og har beriget Danmark med udsyn til resten af Europa, når det gælder kultur, gastronomi og traditioner.

Prinsgemalen er et forbillede, når det drejer sig om at leve i en omskiftelig og globaliseret verden uden at miste rødder, traditioner og værdier, skriver Europabevægelsen.

Prisen som "Årets Europæer" uddeles hvert år af Europabevægelsen og er tidligere gået til blandt andre den tyske kansler Angela Merkel, Europa-Kommissionens formand, Jose Manuel Barosso, og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: Alternativet afslører sin politiske umodenhed

De seneste dages afsløringer af forholdene i Alternativet viser et parti, der har alvorlige problemer med at opbygge politisk modenhed og seriøsitet.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her