*

Indland

Redox: Journalist og direktører i ORG

Redox sætter navn på folk i toppen af samfundet, som skal være med i et højrenetværk.

Racistisk propaganda på Frederiks Bro i Aarhus. Arkivfoto: Uffe Frandsen

Ifølge gennemgangen, foretaget af det venstreorienterede journalistiske researchkollektiv Redox, er det ikke hvem som helst, som er medlemmer af højrenetværket ORG.

Journalister, direktører, ejendomsinvestorerer, højtstående kommunale embedsmænd, jurister, politibetjente og militærfolk er angiveligt at finde blandt medlemmerne.

Redox skriver, at ORG har eksisteret siden slutningen af 1980'erne og har omkring 100 medlemmer fordelt i afdelinger i Aarhus, Aalborg og København.

Mange forgreninger

Ifølge Redox har netværket et såkaldt landsforræderarkiv med personlige oplysninger om bl.a. politiske modstandere, og researchkollektivet konkluderer, at ORG "tilsyneladende forbereder sig til et voldeligt opgør med "landsforrædere" og indvandrere".

Netværket skal angiveligt have forgreninger til bl.a. Den Danske Forening, White Pride, Århus Mod Moskéen, Vederfølner, Danmarks Nationale Front og Trykkefrihedsselskabet.

Samtidig udpeges bl.a. en chefkonsulent i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, en journalist på B.T. og en aktiv fagforeningsmand som medlemmer i københavnerafdelingen.

Betjent og militærmand

I Aalborg-afdelingen skal en underviser på Hasseris Gymnasium og en politibetjent være blandt medlemmerne.

Og i Aarhus tæller medlemmerne angiveligt en direktør og barejer, en jurist ansat i Aarhus Kommune samt en militærmand, som skal have været udsendt på missioner i bl.a. Afghanistan.

"En række højt placerede folk i ORG-hierakiet har gjort karriere indenfor det danske militær og forsvar ligesom flere har været udsendt som en del af de danske styrker i flere af verdens brændpunkter. Tilsammen tegner der sig et billede af en organisation med et stærkt netværk indenfor de danske militære styrker med både adgang til, og erfaring med, skydevåben," skriver Redox i gennemgangen, som også viser billeder fra ORG's solhvervssommerfester.

Politiken politianmeldt

ORG har politianmeldt Politiken, som i første omgang offentliggjorde artikler om netværket, da man mener, at materialet er tilvejebragt på ulovlig vis.

"Efter de oplysninger vi har, er der intet, der tyder på andet end, at vi har tilvejebragt vore informationer på fuldt lovlig vis," siger avisens chefredaktør Bo Lidegaard til politiken.dk.

En person fra den yderste venstrefløj blev sidste år varetægtsfængslet i 24 dage mistænkt for blandt andet computerhacking i forbindelse med overvågning af personer på den politiske højrefløj.

Ifølge B.T. havde personen tilknytning til Redox.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
I fjor blev usikker milliongevinst reserveret til senere – I år er millionerne straks lagt ind i budgettet klar til brug
Den forventede gevinst på 82 mio. kr. ved valg af model for budgettet bliver straks brugt til nye tiltag i Aarhus, selv om indtægten først kan endeligt opgøres om fire år. Nye Borgerlige kritiserer borgmesteren, som afviser at være uansvarlig. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her