*

 

Indland

Hemmeligt netværk kæmper mod indvandrere

Et hemmeligt netværk på højrefløjen med omkring 100 medlemmer vil "rense" Danmark for indvandrere.

En gruppe danskere har i 20 år arbejdet for et indvandrerfrit Danmark.

Netværket trækker skjulte tråde mellem Dansk Folkeparti, Den Danske Forening og racistiske og voldelige grupper, skriver Politiken onsdag.

Det hemmelige netværk kalder sig ORG. Der er cirka 100 medlemmer. De vil "rense" Danmark for indvandrere og gennemføre et opgør med de "landsforrædere", som har gjort indvandringen mulig eller støttet den offentligt.

En lille gruppe mænd

ORG blev ifølge Politiken startet af en lille gruppe mænd, hvoraf flere har været med i ledelsen af Dansk Folkeparti samt været folkevalgte og/eller kandidater for partiet, mens de samtidig festede omkring flammende kors, brændte en negerdukke på bålet og trak i trådene i rabiate organisationer, som rummede nazitendenser, racisme og vold.

Flere medlemmer af ORG udtrykker en vilje til vold mod indvandrere og anerkender Hells Angels underafdeling AK 81 for at "tæske provokerende perkere".

Lederen af ORG, direktør Jesper Nielsen, afviser over for Politiken at lade sig interviewe om ORG.

- Foreningen ORG har ikke ønsket den aktuelle omtale, da vi har en formodning om, at foreningens ikke-offentlige karakter vil blive mistolket og misbrugt til at tillægge foreningen odiøse motiver til lukketheden, skriver ORG's bestyrelse i en meddelelse til Politiken.

Internt materiale

Poul Lindholm Jensen, partisekretær i Dansk Folkeparti, bekræfter, at ORG's formand, Jesper Nielsen, har været med i partiets ledelse i Aarhus, og at et andet ORG-medlem har været folketingskandidat for DF.

- Jeg har aldrig før hørt om ORG. Men jeg kan konstatere, at ingen af de to er medlem hos os længere. De løste begge problemet ved selv at melde sig ud, siger han.

ORG-toppen har holdt organisationens eksistens hemmelig gennem mere end 20 år, men Politiken er kommet i besiddelse af en mængde internt materiale.

Opbygning og opgaver

Dokumenterne afslører blandt andet organisationens opbygning og opgaver, flere års kommunikation mellem netværkets ledende medlemmer på et lukket internetforum samt eksempler på indholdet af netværkets omfattende "landsforræderarkiv" kaldet Den Store Hukommelse.

Materialet viser, at ORG i hvert fald til 2009 overvågede politiske modstandere og var parat til at dele oplysningerne med blandt andet Den Danske Forening.

Det hemmelige netværks afdelingsleder i København blev i 2009 idømt betinget fængsel for at have misbrugt sin stilling som politiassistent til at skaffe oplysninger om politiske modstandere.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

»Vi vil ikke bestikkes«

Vindmøllebranchen går nye veje i forsøget på at få lov at stille kæmpevindmøller op. Flere steder bliver borgerforeninger tilbudt store pengebeløb for at støtte møllerne. På Mors siger de nej tak.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Ny trend: Mormorsyssel på vej tilbage i moderne og humoristisk udgave
De traditionelle blomstermønstre er passé og erstattes af moderne design med et tvist af humor. Og færdige broderikit og kurser i korssting går som varmt brød, viser tendensen. 
Se flere
Et 13 etagers højhus på godsbanearealet i Aarhus
I dag fremstår godsbanearealet som et stort åbent område med et underlag af revnet beton, uplejet græs og grus. Her har genbrugsstationen Reuse og Institut for X’s containerlandsby fundet plads sammen med kulturbygningen Godsbanen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her