*

Indland

Alt optaget på krisecentre for mænd

Mænd søger i stigende grad ly på krisecentre. Flere får tæv af kone eller kæreste. Problemet skal kortlægges.

Arkivfoto: Tine Hvolby

Flere og flere mænd strømmer til landets mandekrise-centre, der over en bred kam melder om alt optaget.

Fra Horsens Krisecenter lyder det desuden, at et stigende antal mænd er på flugt fra partnerens fysiske misbrug.

Og det er ikke småting, mændene bliver udsat for.

Mistede synet

- En ældre mand havde for eksempel fået sådan et slag på øjet af sin kone, at han mistede synet på det. En anden mødte op med tydelige skoaftryk i ansigtet, siger Grethe, der er leder og af arbejdsmæssige årsager ikke ønsker at oplyse sit efternavn.

Sociolog Rikke Plauborg fra Statens Institut for Folkesundhed (SIF) er en af hovedkræfterne bag en kommende, storstilet undersøgelse, der blandt andet skal klarlægge omfanget af de voldsramte mænd.

- Sammenlignet med vold mod kvinder er vores viden om mænd, der udsættes for vold og overgreb fra en partner, meget begrænset, siger hun og tilføjer.

- Det samme er vores viden om mændenes behov for hjælp og støtte. Som et nyt område vil den nationale strategi til bekæmpelse af vold i nære relationer derfor også sætte fokus på mænd, der udsættes for partnervold.

Rigtig mange

Også hos Mandecentret København er sengepladserne til nødstedte mænd for længst sluppet op.

- Det første halvår af 2011 har vi fået rigtig mange henvendelser. Også her i sommerperioden, som ellers plejer at være mere stille. Vi er hver uge nødt til at afvise mænd, fordi vi simpelthen ikke har plads, siger sekretariatsleder, Winnie Berndtson.

- Vi prioriterer mænd med børn, fordi deres situation er mest presserende. Men for hver ledig plads vi har, får vi fire henvendelser, tilføjer hun.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Vores lærere fortjener den bedste uddannelse
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her