*

Kommunalvalg
Indland

Veteraner: Interner Hizb-ut-Tahrir

Danske krigsveteraner opfordrer til aldeles drastiske skridt mod Hizb-ut-Tahrir på baggrund af invitation.

Inbydelsen til debatmødet i Den Sorte Diamant prydes af danske, svenske og norske kister på et kort over Afghanistan. Foto: Hizb ut-Tharir

En mødeinvitation med billeder af kister med nordiske soldater og en opfordring til væbnet kamp i Afghanistan har fået danske krigsveteraner helt op i det røde felt.

De er så vrede, at de foreslår aldeles drastiske skridt mod Hizb-ut-Tahrir, der står bag invitationen til Afghanistan-mødet i Den Sorte Diamant.

- Jeg synes, at Hizb-ut-Tahrir-medlemmerne skal interneres som fjender af det danske folk. Jeg betragter dem som Talebans repræsentanter i Danmark, derfor er de blevet krigsførende.

- I alle andre krige har man interneret fjender af nationen, siger formanden for veteranforeningen De Blå Baretter, Bjarne Hesselberg.

- Det må du gerne skrive helt klart, slår han fast.

Voldsomme reaktioner

Udmeldingen er den seneste i rækken af voldsomme reaktioner mod Hizb-ut-Tahrir på baggrund af fredagens arrangement. Og ikke mindst den tilhørende invitation.

Politiet har fået anmeldelse om en moddemonstration ved Den Sorte Diamant, når mødet løber af stablen fredag eftermiddag. Her vil der være repræsentanter fra De Blå Baretter, oplyser Bjarne Hesselberg.

- Vi har folk med i demonstrationen, men vi er ikke repræsenteret som organisation, da vi er en upolitisk organisation, siger han.

På trods af de stærke reaktioner mod arrangementet ser Københavns Politi ingen umiddelbar grund til at stoppe det.

Fra politisk hold er meldingen den samme. Kulturminister Per Stig Møller (K) ønsker ikke at gribe ind, da Hizb-ut-Tahrir er en lovlig organisation.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her