*

Kommunalvalg
Indland

Otteårige piger tæt på druknedøden

To små piger lå op til fire minutter på bunden af et svømmebassin i Østbirk.

To piger overlevede flere minutters ophold på bunden af et svømmebassin. Foto: colourbox.com

Der er stadig ingen forklaring på, hvad der skete, da to otteårige piger lørdag aften blev fundet bevidstløse på bunden af et svømmebassin på campingpladsen Elite Camp Vestbirk mellem Brædstrup og Horsens.

Pigerne var ankommet sent på lørdagen sammen med deres mor og far for at holde weekendferie på campingpladsen, og mens forældrene gik ned for at lave aftensmad, gik pigerne hen for at lege i poolområdet.

Det efterfølgende handlingsforløb er endnu svært at sammenstykke. bt.dk har talt med campingpladsens chokerede ejer, Lene Simonsen, som igen og igen har gennemset pladsens overvågningsbånd for at finde en forklaring.

Svært at finde en årsag

"Jeg forstår det ikke. De to børn leger i halvanden time ovre i børnebassinet, da de af en eller anden grund pludselig beslutter sig for at hoppe over i det dybe bassin. Og her er det helt tydeligt, at de ikke kan svømme," fortæller Lene Simonsen til bt.dk.

Poolområdet er ikke overvåget af livreddere, og det er op til forældrene at overvåge deres børn, når de er i svømmebassinet.

At dømme efter overvågningsbåndene er der ingen af de andre campinggæster, der lægger mærke til de to otteårige piger, før de ligger bevidstløse på bunden af bassinet.

Minutter under vand

Men da tililende campinggæster får reddet pigerne op og begynder at give dem kunsting åndedræt og forsøtehjælp, har de ligget adskillige minutter bunden, muligvis op til fire minutter. Ifølge Lene Simonsen gik der halvandet minut, inden pigerne begyndte at vise livstegn.

De to piger blev straks kørt til skadestuen på henholdsvis Skejby Sygehus og Horsens Sygehus, hvor de hurtigt kunne meldes uden for livsfare.

"Men vi har ingen meldinger om, hvorvidt de har klaret opholdet under vand uden men, og vi er heller ikke kommet nærmere en forklaring på, hvorfor pigerne endte på bundet af bassinet,"siger Ulla Kaspersen, kommunikationsansvarlig ved Sydøstjyllands Politi, til jp.dk.

Sent mandag eftermiddag kunne politiet oplyse, at den ene pige er overført til Aalborg Sygehus og bliver holdt sovende med medicin.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her