*

Indland

S: Søren Gade bør gå af

Søren Gades pressechef, Jacob Winther, sendte den arabiske oversættelse af Jægerbogen til DR. S kræver ministerens afgang.

Tidligere på dagen blev han renset af sin chef, forsvarsminister Søren Gade, men nu er han igen i centrum af virakken om jægerbogen og den arabiske oversættelse.

Jacob Winther, Søren Gades pressechef, sendte nemlig en kopi af den kontroversielle oversættelse til DR’s reporter Bent Stuckert.

"Jeg kan i bagklogskabens lys se, at det var dumt gjort. Men det var en fejl, at jeg vedhæftede Word-dokumentet på mailen," forklarer Jacob Winther til B.T.

Modtaget efter avis-læk

Jacob Winther siger, at han modtog Word-dokumentet med oversættelsen klokken 14.02 fra Forsvarskommandoen efter, at den var lagt ud på bt.dk.

Da Bent Stuckert ringer til ham for at få adressen på hjemmesiden, der havde offentliggjort oversættelsen, sender Jacob Winther også Word-dokumentet med som en vedhæftet fil.

Det sker klokken 14.20, og ifølge Jacob Winther havde DR-journalisten på det tidspunktet allerede selv downloadet dokumentet.

S kræver konsekvenser

Sagen imponerer ikke John Dyrby Paulsen, som ellers tidligere på dagen støttede op om Søren Gade og afviste, at Forsvarsministeren skulle være tvunget til at gå af. Men de nye oplysninger ændrer hans syn på sagen:

"Søren Gade bør tage konsekvensen og gå af. Hver gang vi stiller spørgsmål i den her sag, så vælter skeletterne jo ud af skabet. Og man skal huske på, at oplysningerne kun kommer frem, fordi vi spørger. Det er ikke noget, Søren Gade selv er interesseret i at finde ud af," siger Socialdemokraternes forsvarsordfører, John Dyrby Paulsen, til Ritzau.

Frikendt af Gade tidligere

Forsvarsminister Søren Gade sagde torsdag middag til pressen, at Jacob Winther var frikendt som den, der skulle have sendt den arabiske oversættelse af Thomas Rathsacks bog, ”Jæger – i krig med eliten”, til pressen.

”Der er gået vedvarende rygter om, at det skulle være min rådgiver Jacob Winther. Han har i går givet Forsvarets Efterretningstjeneste tilladelse til at eftersøge hans computer, den har de kigget på, og Jacob Winther modtog den pågældende fil klokken 14.02, godt og vel en halv time efter, den var offentliggjort på B.T,” sagde Søren Gade på det tidspunkt – uden at nævne, at også Danmarks Radio havde modtaget en kopi af oversættelsen.

”Jeg er glad for, at jeg kan sige, at den ikke kom fra Jacob Winther,” konkluderede Søren Gade ved middagstid torsdag og fortalte, at undersøgelsen ville fortsætte:

”Nu har vi fået afklaret, at det ikke var Jacob Winther, og nu vil vi undersøge hele logfilen i hele huset (ministeriet, red.), så vi kan påvise, det ikke var herfra,” sagde han dér.

Oprindeligt læk fortsat uopklaret

Word-dokumentet med oversættelsen til arabisk blev oprettet af Forsvarskommandoen it-chef, som nu er bortvist fra sin stilling.

Hvordan, den nåede fra ham til offentliggørelsen i B.T., er til gengæld endnu ikke opklaret.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Gade må rydde op
Søren Gade bør bruge den nu underbyggede magtposition til at få ryddet grundigt op i Forsvarskommandoens ledende kredse.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Hemmeligheden bag 100 års møbelsucces: Intet overlades til tilfældighederne i familiefirma
Møbelproducenten Carl Hansen & Søn tager møbeldesign så seriøst, at produktionen hele tiden strømlines, mens de vigtigste danske designikoner samles under ét tag - senest Børge Mogensen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her