*

Kommunalvalg
Indland

Afghaner-børn smugles til Danmark

Grænsepolitiet melder i dag om en voldsom stigning i antallet af helt unge flygtninge, der bliver forsøgt smuglet ind i Danmark.

Arkivfoto: Holger Bundgaard

Alene i år har 165 unge under 18 år prøvet at komme over grænsen med hjælp fra menneskesmuglere - det er over dobbelt så mange som hele sidste år. Det oplyser TV 2 Nyhederne.

Et bedre liv

Hovedparten af de unge flygtninge kommer fra Afghanistan og betaler i gennemsnit 55.000 kr. til organiserede menneskesmuglere for at komme til Danmark.

"Jeg tolker det sådan, at det er familierne, der sender dem af sted, så de kan komme hen til et sted, hvor de kan få et bedre liv." siger Kim Kjær, vicepolitikommissær ved grænsepolitiet til TV 2 Nyhederne.

I øjeblikket sidder 118 unge unger 18 år i Asylcenter Sjælsmark i Nordsjælland. 59 af dem er fra Afghanistan. Og det er en fordel at være under 18 år. Hvis de unge får afslag på asyl, vil de som regel kunne opnå en eller anden form for opholdstilladelse, fordi de ikke kan sendes retur til en værge eller et børnehjem i Afghanistan.

Kilde: TV 2 Nyhederne
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her