*

Indland 12.02.2008 kl. 11:28

Interview med tegner: På flugt fra mordplaner

Stort interview med den mordtruede bladtegner Kurt Westergaard.

Arkikvfoto: Morten Flarup

”Da jeg kom hjem, stod der tre bodyguards med pistoler. Vi fik at vide, at vi måtte gøre, hvad vi ville. Bare vi forsvandt fra vores hjem.”

Sådan begynder beretningen om Gitte og Kurt Westergaards foreløbig tre måneder lange ophold på hemmelige adresser – drevet bort fra deres hjem fordi en islamistisk gruppe lagde planer for at dræbe den 73-årige bladtegner på Morgenavisen Jyllands-Posten, Kurt Westergaard.

Han skulle slås ihjel, fordi han stod bag en af de 12 tegninger af profeten Muhammed i Jyllands-Posten den 30. september 2005.

Siden tegningerne blev brugt som anledning til at udløse Muhammedkrisen for to år siden, har Kurt Westergaard og de 11 øvrige tegnere levet med at være truet på livet.

Men truslen har aldrig været så konkret som de oplysninger, Politiets Efterretningstjeneste kom til ham med for tre måneder siden: De vil slå dig ihjel. De vil gøre det her i dit hjem. De ved hvor du bor. Og de kender dit hjem så godt, at de har kunnet tegne en grundplan over husets indretning.

Læs Gitte og Kurt Westergaards beretning i Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

null

Flemming Lassen

  • Flemming Lassen (1902-1984) var en dansk funktionalistisk arkitekt, bror til arkitekten Mogens Lassen.
  • 'Den trætte mand' var oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Møbelkonkurrence i 1935 og er produceret i et halvt hundrede eksemplarer. Det var Flemming Lassens mål, at man skulle sidde »så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen« ifølge Bruun Rasmussen.
  • Min egen stol er Flemming Lassens egen stol, kun produceret i det ene eksemplar.
  • Flemming Lassen arbejdede sammen med arkitekten og designeren Arne Jacobsen i 1930'erne, men fik aldrig den store anerkendelse, da han levede.
  • Men nu er hans hyggelige og bamsede udtryk noget af det hotteste i udlandet.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Hvilken opfindelse er verdens største og har fået mest betydning for vi mennesker og vores civilisation? Er det f.eks. internettet, papiret, kikkerten eller ploven? Det kan du være med til at bestemme blandt de 50 største opfindelser nogensinde.

Jyllands-Posten inviterer i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag læserne med til at kåre verdens største opfindelse. Vi giver dig samtidig mulighed for i en lang række artikler at dykke dybere ned i fortællingen bag de 50 mest epokegørende opfindelser, som gennem verdenshistorien er blev til ved hjælp af menneskets geniale tankevirksomhed og slidsomme arbejde.

Alle, der stemmer, vil modtage ”50 opfindelser – højdepunkter i teknologien” som e-bog, når den udkommer. Deltager du i afstemningen,  kan du desuden vinde en printudgave af bogen.


Afstemning: Stem og vind

    Deltag i afstemningen om verdens største opfindelse. Vi trækker lod om en boggave blandt stemmerne på den endelige vinder.

Stem her

Redaktionen anbefaler

Køb bogen: "50 opfindelser"

    Teknologiens udviklingshistorie fortalt i en række gode historier af syv forskere, der viser, hvordan opfindelser ofte bliver til som små forbedringer og udviklinger.

Køb bogen her

Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her