*

Kommunalvalg
Indland

Socialrådgivere halter bagefter på troværdigsbarometer

Socialrådgiverne er ansigtet på politikernes beslutninger, og det går ud over faggruppens troværdighed.

For første gang er faggruppen socialrådgivere med på et troværdighedsbarometer, som måler befolkningens holdning til forskellige faggruppers troværdighed.

Men mens andre faggrupper i det offentlige, så som læger, jordemødre og politibetjente, ligger højt oppe på listen, ender socialrådgiverne på en 18.-plads.

Mads Bilstrup, der er formand for Region Nord i Dansk Socialrådgiverforening, peger på, at socialrådgivere er udfordret af, at de bliver ansigtet på lovgivningen, som er besluttet i Folketinget.

- Vi administrerer en lovgivning og træffer afgørelser om folks liv, deres sygdom og især deres økonomi. Dem der har været i kontakt med det sociale system har oplevet at få hjælp, men måske ikke den hjælp, de kunne ønske sig, siger Mads Bilstrup.

Politikere dumper i troværdighedsundersøgelse igen

Han fremhæver, at økonomien for mange borgere er blevet mere presset de senere år.

Blandt andet er der blevet indført et loft over kontanthjælpen og den såkaldte 225-timers-regel, som betyder, at folk bliver trukket i ydelse, hvis de ikke har arbejdet mindst 225 timer det seneste år.

- Det kan være svært at forstå, hvorfor man skal have så få penge at leve for, og hvorfor det kan være så svært at få hjælp fra det sociale system, siger Mads Bilstrup.

- Og den frustration bliver direkte overført til socialrådgiverne, som primært sidder ude i de sociale forvaltninger.

I undersøgelsen er 25 faggrupper rangeret på en skala fra et til fem, hvor fem er meget høj troværdighed, og et er meget lav troværdighed. Socialrådgiverne får 3,04.

Fakta: De mest troværdige faggrupper er dem, vi ser

Det er Epinion, som har lavet undersøgelsen af danskerne opfattelse af forskellige faggruppers troværdighed for Radius Kommunikation.

Den er udarbejdet på baggrund af svar fra 2037 repræsentativt udvalgte danskeres besvarelser i august.

Jordemødrene topper listen med 4,13 point, mens folketingspolitikere skraber bunden med 2,07 point.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lang og hård dagsorden venter de folkevalgte

2.432 kvinder og mænd har ved kommunalvalget 2017 fået stemmer nok til en plads omkring det besluttende bord i en kommune. I de kommende fire år har de magten. Til at lukke skoler og bygge nye. Til at sørge for varm mad til fru Jensen – eller vakuumpakket. Til at skaffe boliger til hjemløse eller lade være. Dagsordenen vil være lang – her er et bud på otte temaer, som helt sikkert vil fylde på dosmersedlen for de valgte lokalpolitikere.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her