*

Indland

Vold bliver ofte vidnet, og flere griber ind

Når der bliver begået vold i gadebilledet, er der ofte flere vidner. Disse vidner griber faktisk ofte ind.

Tilskuere til vold er langt fra så passive, som medierne ellers kan give indtryk af. Det viser en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet og Københavns Universitet, der som den første i Danmark har kortlagt vidners rolle.

  • 500 voldssager indgår i undersøgelsen. De er begået i årene 2010-2012 i København. De fleste er sket i nattelivet, for eksempel foran et diskotek eller værtshus
  • I tre ud af fire af sagerne har der været fire eller flere tilskuere til stede. I 3,6 pct. af sagerne var der ingen vidner.
  • I 73,8 pct. af sagerne har mindst én tilskuer forsøgt at stoppe volden. I 26,2 pct. af sagerne har ingen tilskuere grebet ind.
  • I knap 80 pct. af de sager, hvor der blev grebet ind, skete det fysisk. For eksempel ved at et vidne lagde sig imellem.

Kilde: "Gadevold - en sociologisk kortlægning af vold i byen" udgivet på Djøf Forlag.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Musik-Aarhus melder klar til Eskelund
Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her