*

Kommunalvalg
Indland

Vold bliver ofte vidnet, og flere griber ind

Når der bliver begået vold i gadebilledet, er der ofte flere vidner. Disse vidner griber faktisk ofte ind.

Tilskuere til vold er langt fra så passive, som medierne ellers kan give indtryk af. Det viser en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet og Københavns Universitet, der som den første i Danmark har kortlagt vidners rolle.

  • 500 voldssager indgår i undersøgelsen. De er begået i årene 2010-2012 i København. De fleste er sket i nattelivet, for eksempel foran et diskotek eller værtshus
  • I tre ud af fire af sagerne har der været fire eller flere tilskuere til stede. I 3,6 pct. af sagerne var der ingen vidner.
  • I 73,8 pct. af sagerne har mindst én tilskuer forsøgt at stoppe volden. I 26,2 pct. af sagerne har ingen tilskuere grebet ind.
  • I knap 80 pct. af de sager, hvor der blev grebet ind, skete det fysisk. For eksempel ved at et vidne lagde sig imellem.

Kilde: "Gadevold - en sociologisk kortlægning af vold i byen" udgivet på Djøf Forlag.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Analyse: Det skal du holde øje med på valgaftenen
Hvilke partier sætter sig på de 31 stole i byrådssalen i Aarhus Kommune i de kommende fire år? Og hvor mange partier skal der til, for at sætte sig på flertallet? Når det spørgsmål er besvaret, begynder spillet om posterne for alvor på Aarhus Rådhus. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her