*

Indland

Frisører føler sig afvist i sager om jobsmerter

Smerter på jobbet er et stort problem i vores branche, siger formand for Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund.

Det er særligt i nakken og skulderen, at smerterne melder sig hos frisørene. De opstår blandt andet, når frisørerne bevæger sig i akavede situationer eller står bøjet over kunder. Arkivfoto: Sofia Wraber

Selv om smerter på jobbet er et stort problem i arbejdet som frisør eller kosmetolog, bliver det ikke taget alvorligt.

Sådan lyder det fra Lone Nordentoft Frost, formand for Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund.

- Hver gang vi sender en arbejdsskade på muskel- og skeletområdet til Arbejdsskadestyrelsen, så får vi blankt afslag, siger hun.

- Det er et stort problem i vores branche, hvor vi har omkring 42 procent, som har muskel- og skeletskader, lyder det videre.

Muskel- og skeletskader er skader i muskler, sener, knogler og led.

Hver tredje dansker er ramt af smerter på jobbet

Udmeldingen kommer, efter at en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser, at særligt den faggruppe er blandt de mest udsatte for smerter på jobbet.

Undersøgelsen er lavet på baggrund af interviews med 50.000 personer fra 74 forskellige faggrupper. 35,6 procent af dem oplever smerter flere gange ugentligt. Det tal lå på 31,1 procent i en tilsvarende undersøgelse i 2012.

Det er særligt i nakken og skulderen, at forbundets medlemmer melder om smerter, påpeger formanden. De opstår blandt andet, når man bevæger sig i akavede situationer eller står bøjet over kunder.

- Det belaster en, at man har smerter i sin krop. Man vil altid gerne gøre sit yderste og bedste, når man er i et servicefag, hvor man skal stå og smile og være sælger, siger Lone Nordentoft Frost.

Formanden påpeger, at det er den enkelte frisørs ansvar at passe på sig selv, men det er også de enkelte saloner, der skal sætte fokus på problemet.

Desuden har forbundet netop ansøgt om et projekt hos arbejdsmiljøfonden, der skal klarlægge branchens skader på muskel- og skeletområdet.

De fem grupper, der er mest udsat for smerter på jobbet, er malere, frisører og kosmetologer samt gartnere og landmænd, viser undersøgelsen.

Siden 2012 er andelen af dem, der har svært ved at udføre deres arbejde på grund af smerterne, vokset fra 4,4 til 5,5 procent.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Mere leg eller mere læring?

Jyllands-Posten har spurgt forældre og personale i daginstitutionen Dragen i Skanderborg, om der er brug for mere leg og mindre læring.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Fra ingen til 126 anmeldelser om løsnede hjulbolte
Siden årsskiftet har 126 bilejere anmeldt løsnede hjulbolte til Østjyllands Politi, som har svært ved at gøre noget ved problemet. Autoværksteder i Aarhus melder om et stigende salg af låsebolte. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her