*

Indland

Første kig: Mød zoos nye vombatunge

For første gang har en vombat fået en unge i Københavns Zoos historie.

Den lille unge er noget af en sensation, eftersom der kun findes elleve tasmanske vombatter i Europa og at de i gennemsnit får én unge hvert andet år.

Nu er den snart for stor til at være i moderens pung og vil derfor komme til syne for første gang for havens gæster.

Zoologisk have har to hanner og to hunner, og Københavns Zoo håber, at det andet vombatpar også har succes med parringen, så der i løbet af 2018 kan komme to vombatunger ud på græsset i Zoos tasmanske anlæg.

En vombatunge er ved fødslen ca. to cm lang og vejer omkring to gram. Den suger sig fast til dievorten i pungen som alle andre nyfødte unger af pungdyr. Her vokser den i ca. otte måneder til den er på størrelse med en lille håndbold. Den følger moderen tæt til den er næsten to år gammel.

Kilde: Zoo.dk

Se også da det nye isbjørnepar, Nord og Noel, mødte hinanden første gang:

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Mere leg eller mere læring?

Jyllands-Posten har spurgt forældre og personale i daginstitutionen Dragen i Skanderborg, om der er brug for mere leg og mindre læring.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Fra ingen til 126 anmeldelser om løsnede hjulbolte
Siden årsskiftet har 126 bilejere anmeldt løsnede hjulbolte til Østjyllands Politi, som har svært ved at gøre noget ved problemet. Autoværksteder i Aarhus melder om et stigende salg af låsebolte. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her