*

Her er bedst at bo
Indland

Flygtning med egen radiostation

Moustapha Shikho sender danske nyheder på arabisk fra sit spisebord i Lemvig.

Mange flygtninge interesserer sig ikke for, hvad der sker i samfundet i Danmark.

Det mener Moustapha Shikho, der er uddannet mikrobiolog, og selv kom til landet som syrisk flygtning for tre år siden. Han har derfor lavet sin egen radiostation, hvor han fra sit spisebord i Lemvig sender danske nyheder og kulturprogrammer ud i æteren via internettet. Alle indslag sendes både på dansk og arabisk, så flygtninge, der endnu ikke har lært det danske sprog, kan forstå, hvad der siges.

»Jeg har spurgt nogle flygtninge, hvem de vil stemme på til kommunalvalget. Det ved de ikke, for de kender ikke politikerne og partierne. De ved ikke engang, at statsministeren hedder Lars Løkke Rasmussen,« siger den 30-årige syrer om den opgave, som han har kastet sig ud i.

Radioen er fortsat et fritidsprojekt for Moustapha Shikho, der har fuldtidsarbejde på en fabrik om natten. Derudover er han vikar på den lokale folkeskole og har sit eget firma, hvor han tilbyder tolkeservice.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Undskyldning for flygtningepolitik udbedes Formanden for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, bør udtale sin uforbeholdne undskyldning for partiets flygtninge- og integrationspolitik.
Claus Jeppesen, Selmersvej 7B, Hørsholm
Det må være på sin plads, at formanden for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, udtaler sin uforbeholdne undskyldning for partiets flygtninge- og integrationspolitik.
Debat: David Trads forvansker tallene
Grethe Ulstrup, Ågade 12, Stoholm
David Trads glæder sig i JP skærtorsdag over det kæmpepotentiale for dansk økonomi, der ligger i at få indvandrere fra ikkevestlige lande i arbejde.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Test: Ny Volvo er forklædt offroader
Volvo XC90 er den ægte store SUV. I praksis er bilen dog næsten for stor til europæiske forhold, så her er den nye V90 Cross Country et oplagt alternativ. 
Se flere
Undgå disse ekstrabetalinger, når du køber flybilletter
Flyselskaberne prøver at lokke os til at takke ja til forskellige tilbud, når vi skal købe sommerrejsen. Men det er langt fra nødvendigt, siger to eksperter. 
Se flere
Bakken Bears efter finalenederlag: Ingen ønsker at være bagud 0-2
DM-finaleserien i den danske basketliga begyndte skidt for Bakken Bears, som på hjemmebanen blev kørt over. Associeret cheftræner Mathias Bach erkender, at aarhusianerne skal i gang torsdag aften i kamp to. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her