*

Indland

»Nu må den hadefulde tale stoppe«

Kvinden bag politianmeldelsen mod Cheanne Nielsen er rystet over udtalelserne på DF' s landsmøde

»Meget rystet og skræmt over så voldsom en hadtale.«

Sådan var reaktionen hos Mille Stockner fra Taastrup, da hun hørte Cheanne Nielsens udfald mod udlændinge på Dansk Folkepartis landsmøde i Herning.

»Jeg tænkte: Nu må den hadefulde tale stoppe. Selvfølgelig har vi alle ret til at ytre os, men det skal ske under ansvar for loven, og med sin meget hadefulde retorik dæmoniserer hun en stor befolkningsgruppe. Det er virkelig krænkende, oplever jeg, og jeg er ikke i tvivl om, at det er en overtrædelse af racismeparagraffen,« siger hun som begrundelse for, at hun satte en underskriftindsamling med det formål at politianmelde Cheanne Nielsen.

Da indsamlingen sluttede tirsdag morgen, havde over 6.000 personer støttet op bag politianmeldelsen, som nu er indgivet til Midt- og Vestjyllands Politi.

»Latterlig, racistisk, forræderisk og nederen«: DF-anmelder ytrede sig selv hadefuldt

Det er udtalelsen om, at udlændinge: »De sviner, de svindler, de stjæler, de voldtager og de dræber,« som Mille Stockner især er faldet over.

»Det er så groft og generaliserende, og så er det sagt på et tv-dækket landsmøde med masser af opmærksomhed. Det gør ikke sagen bedre, tværtimod,« siger hun, der ikke lader sig påvirke af, at Cheanne Nielsen efterfølgende har trukket tilbage og understreget, at hendes udtalelse ikke er møntet på alle udlændinge.

»Det er jo typisk i det politiske game. Så er de politiske bosser fra DF kommet til hende og har bedt hende dæmpe sig, men skaden er jo sket. Derfor ønsker jeg med politianmeldelsen at trække en streg i sandet,« siger hun.

Midt- og Vestjyllands Politi vil sidst på ugen tage stilling til, hvad der videre skal ske i sagen på baggrund af politianmeldelsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: Coop har lavet selvmål

Hvad er mon den dybere mening med at lade sig spænde for den løbende kampagne mod dansk landbrug?
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Tilpas i både habitsæt og havetøj
Han synes selv, det lyder en smule småborgerligt. Men den konservative aarhusianske politiker Marc Perera Christensen elsker at slå græs, fodre kanariefugle og male legehuset i familiens store have, når han holder fri. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her