*

Indland

Overblik: Studiejob sikrer revisorstuderende lav ledighed

Revisorbranchen har mange års god erfaring for at lade uddannelse og job gå hånd i hånd.

Et flertal på Christiansborg ønsker at indføre en forsøgsordning, der giver nogle kandidatstuderende mulighed for at forlænge studiet fra to til fire år for at kunne arbejde 20-25 timer i et job ved siden af.

Revisorbranchen har gode erfaringer med studerende, der kombinerer studie med arbejde, påpeger FSR - danske revisorer, der har foretaget en analyse af de revisorstuderende.

Tidligere har cirka halvdelen af de cand.merc.-aud.-studerende arbejdet fuldtid som revisor sideløbende med studiet. Som led i fremdriftsreformen har de kandidatstuderende fra juni 2015 dog skullet tage studiet på fuldtid.

FSR-analysen fra maj viser blandt andet:

  • Ledigheden for cand.merc.aud.-kandidater er markant lavere end for en række andre kandidater. For cand.merc.aud.-kandidater var ledigheden i 2012 således 4,4 procent, mens den for samfundsvidenskabelige og merkantile kandidater var 11,8 procent.
  • Også dimittendledigheden er betydeligt lavere. I 2013 var den for cand.merc.aud.-kandidater på 9 procent, mens den for samfundsvidenskabelige og merkantile kandidater var på 22,5 procent.
  • Succesraten tilskrives til dels, at cirka halvdelen af cand-merc.-aud.-studerende har haft et fuldtidsarbejde i et revisionsfirma. Til gengæld brugte de i perioden fra 2004 til 2014 tre måneder længere end gennemsnittet på at gennemføre deres uddannelse.

Kilde: FSR - danske revisorer

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her