*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Indland

Muslimske organisationer opfordres til at acceptere homoseksuelle

Muslimske organisationer bør tage et opgør med synet på homoseksualitet, lyder opfordringen fra flere foreninger.

Støt ofrene i Orlando – og tilkendegiv, at ingen religion står i modsætning til hverken homoseksualitet, biseksualitet eller transkønnethed.

Sådan lyder opfordringen til bl.a. de muslimske organisationer fra én af de muslimer herhjemme, Fahad Saeed, der åbent tilkendegiver, at han er homoseksuel.

»Jeg vil helt klart opfordre alle religiøse organisationer i Danmark til at komme med støttetilkendegivelser for ofrene samt komme med det klare budskab, at had er had, og at det, der er sket, ikke hører til inden for islam. Islam er ikke lig med homofobi,« siger Fahad Saeed.

Opfordringen kommer efter, at 49 gæster og ansatte på en natklub for homoseksuelle i Orlando mistede livet natten til søndag, da 29-årige Omar Mateen åbnede åbnede ild. Gerningsmanden, der efterfølgende blev skud og dræbt af politiet, havde ifølge de foreløbige oplysninger tilknytningen til terrororganisationen Islamisk Stat.

Juridisk rådgiver og næstformand i Exitcirklen, Khaterah Parwani, er på linje med Fahad Saeed. Khaterah Parwani rådgiver bl.a.unge, homoseksuelle muslimer, der har været udsat for psykisk eller fysisk vold pga. deres seksualitet.

»I USA var de islamiske centre hurtigt ude og vise deres solidaritet med ofrene. Den solidaritet har vi manglet i Danmark. Jeg vil opfordre de muslimske organisationer i Danmark til åbent at erkende, at der er et problem med homoseksualitet inden for islam,« siger hun.

Rent teologisk er mange muslimers modstand mod homoseksuelle begrundet i historien om profeten Lot. Han var ikke tilfreds med, hvordan det folk, han stammede fra, opførte sig. Mænd dyrkede sex med andre mænd.

»Vil I bedrive skamløshed som intet menneske i verden før jer?« spurgte Lot folket og fortsatte – ifølge den danske 2006-oversættelse af Koranen: »I går til mænd med jeres begær, i stedet for til kvinder. Nej, I er folk, der går for vidt!«.

Lots historie om Guds syn på homoseksualitet og den grammatiske forklaring om andre menneskers ret til at straffe homoseksuelle er siden blevet fortolket af islamiske lærde, forklarer Thomas Hoffmann, koranekspert og professor på Københavns Universitet:

»Så det er derfor, at nogle mener, at islamisk lov foreskriver, at homoseksualitet skal straffes med døden. Og så kommer vi over i, at det ikke længere bare er subtile juridiske argumenter, men hårdtslående lovgivning i adskillige muslimske stater, f.eks. Iran og Saudi-Arabien samt i Islamisk Stats territorium,« siger han.

Jyllands-Posten forsøgte mandag forgæves at få kommentarer fra en række imamer og muslimske organisationer.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Den praktiske Volvo er på vej og vil være helt sin egen
Volvos nye XC40 er designet til moderne storbymennesker. Derfor er bilen proppet med praktiske detaljer, men også topmoderne teknik. Dansk introduktion til februar næste år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her